Son günlerde ülkemizde çıkan orman yangınları büyük hasarlara ..
01 Ocak 1970 Perşembe 02:00Son günlerde ülkemizde çıkan orman yangınları büyük hasarlara neden oldu. Ülkemizin akciğerleri olan yüzlerce hektar ormanlık alan küle döndü. Çıkan orman yangınlarını kontrol altına almak ve söndürmek için Orman Genel Müdürlüğü çalışanlarının yanı sıra bölge halkı da uğraş verdi.
Muğlanın Bodrum ilçesinde 2 ayrı yerde çıkan yangınlarda Milas ilçesindeki tarihi kale kalıntıları hasar görürken birçok hayvan telef oldu.
Antalyada 7 ayrı bölgede çıkan yangınlarda ormanlık alanlar büyük hasar gördü.Serik ilçesinde çıkan yangında 120 hektar alan kül olurken Konyaaltı ilçesindeki yangında ise 50 hektar alan zarar gördü. Alanya ilçesinde ise 30 hektar alan ve 6 ev zarar görürken Kumluca ilçesinde çıkan yangında ise 120 hektar alan küle döndü. 300ün üzerinde yangın ihbarının olduğu bölgede son günlerde yaşanan orman yangınlarının hızlı büyümesinin sebebi ise Kuzey rüzgârları olduğu bildirildi.
Aynı zamanda Mersin, Afyonkarahisar,Konya, Çankırı,Hatay ve Diyarbakırda çıkan yangınlarda 80 hektardan fazla ormanlık alan zarar gördü.
Antalyanın Kepez ilçesinde bulunan Hurdacılar Sitesindeki yangında 6 itfaiye eri dumandan zehirlendi.
Ülkemizin akciğerleri olan ormanlarımızı her türlü tehlikeden korumak ve özellikle son günlerde çıkan yangınlarda can damarlarımızı yok olmaktan kurtarmak için canını tehlikeye atarak var gücüyle çalışan Orman Genel Müdürlüğü çalışanlarımıza ülkemiz ve milletimiz adına teşekkür ediyor Can damarlarımızın tehlikede olduğu şu günlerde binbir güçlükle yangına müdahale etmeleri nedeniyle personellerimize başarılar diliyoruz.