TOÇ BİR-SEN Başkanlar Kurulu ve İşyeri Temsilcileri Eğitim ve..
01 Ocak 1970 Perşembe 02:00 TOÇ BİR-SEN Başkanlar Kurulu ve İşyeri Temsilcileri Eğitim ve İstişare Toplantısı Antalyanın Kumluca ilçesinde gerçekleştirildi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, TOÇ BİR-SEN Genel Başkanı Günay Kaya, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Emine Akgün, Engelliler Komisyonu, hizmet koluna bağlı kurum müdürleri, 400ü aşkın TOÇ BİR-SEN İl ve Şube Başkanı ile İşyeri Temsilcilerinin katıldığı toplantı üç gün boyunca devam etti. TOÇ BİR-SENin çalışmaları ve hedeflerinin paylaşıldığı toplantılarda Anadolunun dört bir tarafından gelen İl ve Şube Başkanları ile İşyeri Temsilcileri üyelerin ve tarım-ormancılık hizmet koluna bağlı kurumlarda görev yapan çalışanların talep ve sorunlarını masaya yatırıldı.
Toplantıda TOÇ BİR-SEN Genel Başkanı Günay Kaya konuşmasına konukları selamlayarak başladı.
TOÇ BİR-SENin, tüm çalışanları, 75 milyonu ve dünya mazlumlarını kucaklayan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu dile getiren Genel Başkan Kaya, bu sorumluk nedeniyle her zaman yeni hedefler koyduklarını dile getirdi. Bu hedefleri belirlerken aklı ötelemediklerini kaydeden Genel Başkan Kaya imkanları hep göz önünde bulundurduklarını ve rasyonelizmi hiçbir zaman ötelemediklerini belirtti. 4. Olağan genel kurulu öncesi faaliyet raporunun ardına 19 bin üye sayısını 40 bine çıkması hedefinin konulduğunu söyleyen Genel Başkan Kaya TOÇ BİR-SENin bugün geldiği noktada bu hedefe sadece bir adım kaldığını dile getirerek; "Bu hedef için canla başla yılmadan usanmadan çalışan İl ve Şube Başkanlarına, İşyeri Temsilcilerine, Kadın Kolları Teşkilatına, Engelliler Komisyonuna ve bizlere inanan güvenen, alınteri döken herkese saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.
"SERMAYEMİZ SARSILMAZ İRADEMİZ VE PASLANMAZ YÜREĞİMİZDİR"
Memur-Sen ve TOÇ BİR-SEN olarak tüm üyelerin, tüm çalışanların, tüm Türkiyenin ve tüm Dünya mazlumlarının sorunlarını eş zamanlı ve eşgüdümlü çözmeye çalıştıklarını da dile getiren Genel Başkan Kaya: "Bugün Memur-Sen camiası 750 binlere ulaşmışsa, TOÇ BİR-SEN ise 40 bin eşiğine geldiyse, bunun nedeni, karşı karşıya geldiği sorunlarla boğuşmasıdır. Tüm sorunlarla mücadelemizde ise tek bir sermayemiz vardır, o da Memur-Senlilerin, TOÇ BİR-SENlilerin, sarsılmaz iradesi, paslanmaz yüreği ve "her şeye rağmen teslim olmadık" iradesidir. Bu özelliklerimizle bizler hiçbir gücün karşısında eğilmedik, onurumuzu, şahsiyetimizi çiğnetmedik" dedi.
Zorunlu Rotasyon konusunun bugün gündemden kalkmasının nedeninin de Memur-Senin güçlü direnişi olduğunu kaydeden Kaya; "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelike zorunlu rotasyon uygulamasının düşünülmesinin bile hata olduğunu belirten Memur-Sen Genel Başkanı Sayın Ahmet Gündoğdu "Bu bir Kavimler Göçüdür" diyerek Memur-Senlilerin gür sesine tercüman olmuştur. Zorunlu Rotasyon bugün gündemden kalktıysa güçlü ve kararlı sesimiz sayesinde kalkmıştır" ifadelerini kullandı. "ÜCRET SENDİKACILIĞI YAPMIYORUZ"
Memur-Sen ve Toç Bir-Senin hiçbir zaman kuru bir ücret sendikacığını ve yapmayacaklarının da altını çizen Kaya konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ortak Akıl Mitingleri yaparken birileri bizim hayal gördüğümüzü söylüyorlardı. Bizim gayemiz yel değirmenleriyle savaşmak değil, bizim gayemiz yüreklere merhem olmaktır.
Bugün pek çok sorunun çözüldüğünü düşünüyorsak bunun nedeni 12 Eylül 2010 referandumudur. Bu referanduma Memur-Sen olarak "evet" dememizin amacı üyemizi, insanımızı, milletimizi, düşünmemiz, vesayetin deşifre olmasını önemsememiz, ekmek kadar özgürlüğü önemsememizdir. İyi ki sizler alınteri akıttınız. Bugün darbe yapanlar, millete tuzak kuranlar, hesap üstüne hesap yapanlar yargı önündeyse, tarih yeniden yazılıyorsa, bu kalemi tutanların, siz değerli, Memur-Senlilerin başarısıdır.
"SENDİKA OLMAK SORUNDAN DEĞİL , ÇÖZÜMDEN BESLENMEKTİR"
Konuşmasında Memur-Senin Çözüm Sürecine desteğine de değinen Genel Başkan Kaya, süreç içinde yer almanın ağır bir yük olduğunu, ama teşkilat olarak yükün ağırlığına aldırmadan bu tarihi sorumluluğu üstlendiklerini belirtti. Kaya; "Sivil Toplum Kuruluşu olmak, sendika olmak, aydın olmak, entelektüel olmak sorundan kaçmak değil, tam aksine sorunları izleyen, olayın içine giren ve çözen, sorundan değil çözümden beslenen olmayı gerektirir. Türkiyenin en yetkili, en etkili ve en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olarak bu Güçlü Memur-Sen ailesinin bir görevidir" dedi.
Kaya, Kürdün, Türkün, Lazın, Çerkezin bu ülkenin aydınlık geleceğinin inşaası için elele vermesi gerektiğini de söyleyerek, 75 milyon insanın lehine olan bu süreçle Büyük ve Güçlü Türkiyenin inşa edileceğini dile getirdi.
Türkiyede darbe ürünü kamuda görev yapan kadınların başörtüsü özgürlüğüne Özgürlük İçin On Milyon İmza Kampanyası
Toplantının hayırla vesile olması temennisiyle konuşması noktalayan Genel Başkan Günay Kaya Rahmetli Tahsin Suda, Serdar Güllüoğlu, Remzi Şanlı gibi fedakar insanların çabalarıyla gayretleriyle bugüne geldiğini belirterek güçlü Memur-Sen ve güçlü Toç Bir-Senin bu günlere kardeşlik hukukuyla geldiği belirtti.
Toplantının açılış konuşmasını ise TOÇ BİR-SEN Genel Başkan Vekili Sabri Kızılkaya yaptı. Kızılkaya Memur-Sen Konfederasyonunun katettiği yollardan bahsederek 18 yıl önce bir avuç inanmış gönül insanının kurmuş olduğu Memur-Sen camiasının bu gün Türkiyenin en büyük sivil toplum kuruluşu haline geldiğini belirtti. Kızılkaya, Memur-Senin toplamda 720 bin üyeye ulaşması, 11 iş kolunun 10unda yetki alması ve dünyada ses getiren konuma gelmesinde başta sayın Memur-Sen Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, sendikaların Genel Merkezleri, İl Başkanları, Şube Başkanları, Kadın Kolları Teşkilatları ve İşyeri Temsilcilerinin ciddi emeği ve desteğinin olduğunu ifade ederek, "Desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ve TOÇ BİR-SENi bu günlere taşıyan gönül dostlarına teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz. Mücadeleye başlarken üslendiğimiz misyonun sıradan bir sivil toplum kuruluşu misyonu olmadığının bilincindeydik. Daima hak aramanın, güçsüzün yanında yer almanın ve ekmek kavgasının kutsallığına inandık." dedi.
2008 yılından itibaren etkili bir mücadele yürüten Memur-Sen Konfederasyonu ve TOÇ BİR-SENin, çalışanların sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesi için çalıştığının altını çizen Kızılkaya şöyle konuştu: "Bu kapsamda önemli bir sorun teşkil eden adaletsiz ücret dağıtımı, eşit işe eşit ücret kapsamında 2008 yılında ek ödemelerle iyileştirildi. Diğer bir sorun olan ve yaklaşık 350 bin insanı ilgilendiren kadro sorununu da çözen Memur-Sen 2012 yılının Mart ayında kılık kıyafet özgürlüğü için başlatmış olduğu mücadelede de başarılı bir netice aldı. Dolayısıyla doğru yerdeyiz bundan emin olun, bundan sonra da doğru yolda olmaya devam edeceğiz. Çünkü ülkemizde olsun herhangi bir islam coğrafyasında olsun nerde bir kanayan yara olsa Memur-Sen Müdahale etmiştir, bundan sonra da etmeye devam edecektir."
TOÇ BİR-SEN Kadın Kolları Başkanı Emine Akgün ise Memur-Sen ve Toç Bir-Senin daima bir sivil toplum kuruluşu olmanın bilinciyle çalışmalarını yürüttüğünü, bu bilinçle her zaman hep barıştan, haktan, haklıdan, hukuktan ve mazlumdan yana olduklarını belirtti. Akgün "Bir sivil toplum kuruluşu olmanın gerektirdiği sorumlulukla daima, tüm dünya mazlumlarının yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Memur-Sen olarak Filistinde, Arakanda, Suriyede, Mısırda ve Doğu Türkistanda Müslümanlara uygulanan kıyıma, vahşete kör ve sağır olanlara, sözde "adalet ve insan hakları" çatısı altında toplanmış uluslar arası kuruluş ve kurumlara karşı dünya mazlumlarının susturulmuş seslerine tercüman olduk" dedi.
Memur-Sen tarafından düzenlenen " Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası"yla yıllardır süren bir haksızlığın son bulduğunu ve bir hakkın yıllar sonra hak sahibine iade edildiğini kaydeden Akgün, temsil ettiği TOÇ BİR-SEN Kadın Kolları Teşkilatı adına bu özgürlüğün mimarlarından başta Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve TOÇ BİR-SENin Genel Başkanı Günay Kaya olmak üzere, Memur-Sen ailesinin her bir ferdine, imzalarıyla destek olan her vatandaşa ve güçlü çığlığa kayıtsız kalamayan siyasi iradeye sonsuz şükranlarımı sunduğunu dile getirdi.
Toplantıda toplantıya ev sahipliği yapan Antalya 43 Nolu Şube Başkanı Mustafa Özkan ve Antalya 16 Nolu Şube Başkanı Tahsin Etlinin yanı sıra Engelli Çalışanlar Komisyonu Başkanı İlker Şaşmaz, Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Karayılan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Bahattin Demir, Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, Orman Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanı Hayri Ünal, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı eski Genel Müdürlerinden Ökkeş Aksuda birer selamlama konuşması yaptılar. Konuşmaların ardından toplantının ikinci oturumunda Kişisel Gelişim Uzmanı Muhammed Alpkent katılımcılara "Beden Dili, Etkili Konuşma ve İletişim" konularında bir sunum gerçekleştirdi.
Eğitim ve İstişare Toplantısının ikinci gününün sabah oturumunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakanlık Müşavirlerinden Suat Sezer Helal Gıda ile ilgili bir konferans verdi. Konferansın ardından İl ve Şube Başkanları ile İşyeri temsilcileriyle düzenlenen farklı toplantılarla bir araya geldindi. TOÇ BİR-SEN Genel Başkanı Günay Kaya ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk başkanlığında düzenlenen İl ve Şube Başkanları toplantısında sendikanın çalışmaları, önümüzdeki süreçte yapılacak olan çalışmaların yol haritası ve talepler masaya taşındı.
Genel Başkan Vekili Sabri Kızılkaya, Genel Başkan Yardımcıları Şahin Değirmen ve Fatih Doğan başkanlığında bir araya gelen İşyeri Temsilcileri toplantısında ise temsilcilerin hizmet kolu kurumlarında görev yapan çalışanların talep ve sorunları dinlendi ve temsilciler sendikal çalışmalar hakkında bilgilendirildiler.