Berat Gecemiz Mübarek Olsun

Geceniz Beratınız Olsun!

06 Mart 2023 Pazartesi 09:48
Berat Gecemiz Mübarek Olsun

Berat, kişinin kendisiyle hesaplaşması ve yüzleşmesi demektir. Hesaplaşmak suretiyle yıkıcı duyguları dizginleme, kin, öfke ve nefret gibi kötü duygulardan arınma ve iyiliklere yönelmedir. Çirkinliklerden, haksızlıklardan ve adaletsizliklerden uzak olmaktır. Heva ve hevese, nefse ve şeytanın hilelerine karşı uyanık olma halidir. Berat insanın maddi ve manevi yüklerinden kurtuluşudur, böylece gerçek anlamda özgürlüğe kavuşmasıdır.

Günümüzün en büyük hastalıklarının başında bireycilik, tüketim çılgınlığı ve bu aşırılığı türlü sapkınlıklarla mutlaklaştıran suni kültür bulunmaktadır. Bu kültür, zaafları büyüterek insanı tüketime alıştıran ve köleleştiren, bencil bir varlığa dönüştüren, bencilleştikçe ve sapkınlıkları üzerine aldıkça kişiye önem atfetmektedir. İnsanı bencillik bataklığına, israf sarmalına ve sapkınlık çıkmazına sürükleyerek organize kötülük üreten bu yapay kültürel atmosferden beratı tartışma konusu etmeyi ve nesillerimizi bu bataklığa karşı korumayı ciddi bir mesele olarak gündemimize almalıyız. Bu süreçte hepimize sorumluluk düştüğü gibi hocalarımızın da temel görevi gençlerimizin elinden tutmaktır. Unutmayalım ki; Müslümanların, bilhassa gençlerimizin meselelerine eğilmek, onların elinden tutmak, sorunlarına çözümler üretmekten ve yollarını aydınlatmaktan daha önemli bir meselemiz olamaz. Berat Gecesi vesilesiyle başta hocalarımız olmak üzere ilgililere, genelde Müslümanları, özelde gençlerimizi hedef alan bu bataklığı kurutmak için sorumluluk almaya çağırıyoruz.

Milletimiz tam bir ay önce bugün Kahramanmaraş merkezli depremlerle sarsıldı. 11 ilimizde büyük yıkımlara yol açan depremde, on binlerce kardeşimizi kaybettik. Yaşanan küçük kıyamette yüzbinlerce insanımız evini barkını yitirdi, yerini yurdunu terk etmek zorunda kaldı. Memleketlerinde kalanlar bir taraftan kaybettikleri yakınlarının acısını yaşarken diğer taraftan çadırlarda, konteynerlerde hayatını idame ettirmeye çalışıyor. Bu büyük felakete maruz kalan kardeşlerimizin acılarına ortak olmak, hayatlarını kolaylaştırmak necip ve kerim milletimizin, hepimizin ortak görevidir. Memur-Sen ailesi olarak bu kardeşlik görevini yerine getirmeyi en büyük sorumluluk olarak görüyoruz. Berat gecesi vesilesiyle depremde vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza şifa diliyoruz.

Toç Bir-Sen olarak Berat Gecenizi tebrik ediyor, bu yüce gecenin birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirmesine, Müslümanların yeniden doğuşuna ve yenilenerek doğruluşuna vesile olmasını diliyoruz.