EMEK MÜCADELESİNİN ÖNCÜSÜ TOÇ BİR-SEN 22 YAŞINDA

EMEK MÜCADELESİNİN ÖNCÜSÜ TOÇ BİR-SEN 22 YAŞINDA

23 Mayıs 2023 Salı 09:38
EMEK MÜCADELESİNİN ÖNCÜSÜ TOÇ BİR-SEN 22 YAŞINDA

Toç Bir-Sen olarak örgütlü mücadelemizi emek ve alın teri ile büyüttüğümüz, başarılarla, kazanımlarla zirveye taşıdığımız 22 yılı geride bırakmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

 

“İnsan onuru da emeği de kutsaldır. Hak aramak için mücadele etmek, harekete geçmek gerekir” diyerek 23 Mayıs 2001 yılında; “insan ve insan onuru”nu temel alarak mücadelemizi sendikal zemine taşıdık.

Aynı davanın sancısını çeken, “Güçlü Memur-Güçlü Türkiye” hedefi için mücadele eden, baskılara, dayatmalara boyun eğmeyen dava neferlerimizle omuz omuza vererek örgütlü gücümüzü de, sözümüzü de, mücadelemizi de hep birlikte büyüttük.

Milli ve yerli düşünceden neşet eden sendikal kodlarımızla sadece Tarım-Orman Çalışanlarımızın değil Milletimizin, Ülkemizin, Ümmetin ve Dünya Mazlumlarının sesi olduk. Devletinin, Milletinin değerleriyle kavgalı olan, milli iradeyi yok sayan, kendinden olmayanı ötekileştiren, emeği değersizleştiren, kaosla beslenenlere karşı durduk. Hak için hakikati haykırdık, insanlık onurunu korumak için ter akıttık. Emek, merhamet ve adalet hareketi olarak; sel, deprem, yangın, salgın gibi tüm doğal afetlerde, felaketlerde, maddi ve insani yardımlarımızla Aziz Milletimizin acılarını paylaştık, gözyaşlarını sildik, yaralarına merhem olduk.

7 düvele diz çöktüren, dünyaya adalet dağıtan Kahraman Ecdadımızın emanetine, öğüdüne sahip çıktık. Darda - zorda olana umut, mazluma-mağdura ensar, emperyalizmin, despotizmin ve vahşetin karşısında insanlığın sesi, vicdanı olduk.

Bilgi ve tecrübemizle Tarım-Orman Çalışanlarımızın sosyal ve özlük haklarını her platformda savunduk, hak ve menfaatlerinin korunmasını, geliştirilmesini, alın terlerinin karşılık bulmasını, kazanımlarının artırılmasını sağladık. Kamu çalışanlarımızın teveccühüyle yetkili olduğumuz 2008 yılından bugüne değin 16 yıldır kamu çalışanlarımız adına yüzlerce kazanıma imzamızı attık, onlarca kronik sorunu çözüme kavuşturduk.

Soylu sendikal yolculuğumuzda hep birlikte daha nice kazanımlara, başarılara imza atacağımız, mücadelemizi ve örgütlü gücümüzü alın teriyle büyüteceğimiz güçlü ve güzel yıllar temenni ediyor, Toç Bir-Sen'imizin ilk tohumunu atan Kurucu Genel Başkanımıza ve ekibine, sendikal mücadelemize emek verenlere, Türkiye’nin en büyük Emek Hareketini daha da çelikleştiren üyelerimize, Yönetim Kurulumuza, Şube ve İl Başkanlarımıza - Yönetim Kurulu üyelerine, İşyeri Temsilcilerimize, Kadınlar ve Engelli Çalışanlar Komisyonlarımıza ve tüm dava arkadaşlarımıza alınterleri, güvenleri, destekleri için şükranlarımızı sunuyoruz.

Dün ve bugün olduğu gibi bundan sonra da Toç Bir-Sen olarak; ’Güçlü Memur, Güçlü Türkiye’ idealiyle ter dökmeye, hak, hakikat ve adalet için mücadele vermeye, emek mücadelesinde öncülük etmeye, Kamu Çalışanlarımızın, Üyelerimizin, Ülkemizin, Milletimizin ve Gönül Coğrafyamızın sesi olmaya devam edeceğiz.