TOÇ BİR-SEN Genel Başkanı Günay Kaya ve Genel Başkan Yardımcı..
01 Ocak 1970 Perşembe 02:00TOÇ BİR-SEN Genel Başkanı Günay Kaya ve Genel Başkan Yardımcılarından Hüseyin Öztürk, Ordu Şube Başkanı Şenol Taşkın ile Şube Yönetim Kurulu üyelerince Ordu ilinde tarım ve orman hizmet koluna bağlı kurumlarda görev yapan personel için düzenlenen toplantılara katıldılar.
İlk olarak Ordu Orman İşletme Müdürlüğünde çalışanlarla bir araya gelen Genel Merkez ve Şube Yönetimi sendikal çalışmalar hakkında üyeleri bilgilendirerek, onların talep ve sorunlarını dinlediler.
Genel Başkan Günay Kaya, orman muhafaza memurlarının zorunlu rotasyon ve yangın fazla mesai ücreti hakkında ki sorularını cevapladı. Orman Genel Müdürlüğünde görev yapan personelin fazla mesai ücreti konusunda her hangi bir hak kaybı olmadığını belirten Genel Başkan Kaya; "02.11.2011 tarih ve 28103 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 666 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname gereğince Başbakanlık ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere, tüm Bakanlık ve Genel Müdürlüklerde ödenen her türlü tazminat ve fazla mesailer 01.01.2013 tarihi itibariyle kaldırılarak, tüm kamu kuruluşlarında ki 91 Adet Kanun, Bakanlar Kurulu Kararı veya Yönetmelik ile çeşitli adlar altında ödenen tazminat ve fazla mesailerin tamamı, bu kapsamda da Orman Genel Müdürlüğü personeline 7 ay boyunca ödenen yangın fazla mesai ücreti kaldırılmış, yerine 12 Ay boyunca ödenen ek ödeme uygulaması getirilmiştir. Yani Orman Genel Müdürlüğünde görev yapan çalışanların herhangi bir hak kayıpları olmamıştır. Aksine 7 ay boyunca ödenen yangın fazla mesai ücreti yerine Ek Ödeme İyileştirmesi getirilerek 12 aya çıkarılmıştır" dedi.
Genel Başkan Kaya ayrıca 2012 yılında TOÇ BİR-SENin bir Toplu Sözleşme kazanımı olarak hayata geçirdiği "Orman Yangınlarına Müdahale Eden Personele Fazla Çalışma Ücreti Ödenmesi" maddesi hakkında da bilgiler vererek, "2012 yılında gerçekleştirilen Toplu Sözleşme görüşmelerinde büyük uğraşlar vererek TOÇ BİR-SEN olarak bir kazanıma dönüştürdüğümüz bu madde ile 1 Ocak 2013 tarihinden geçerli olmak üzere, Orman Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatı kadro ve pozisyonlarında bulunan ve memur ve sözleşmeli personelden normal çalışma saatleri dışında orman yangınlarına doğrudan bilfiil müdahale edenlere döner sermaye bütçesinden karşılanmak üzere Mayıs ayı başından Kasım ayı sonuna kadar 50 saati geçmemek üzere 2012 yılı merkezi yönetim bütçe kanunda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin beş katı tutarında fazla çalışma ücreti ödenmesi kararlaştırılmış ve hayata geçirilmiştir" dedi.
Zorunlu Rotasyon konusunda da sonuçları düşünülmeden alınan bu yönetmeliğin biran önce durdurulması için Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürü ve kurum yetkilileri ile onlarca görüşme yaptıklarını, yetkililerin sorunun çözümü için TOÇ BİR-SEN olarak sunulan teklifleri karşılıksız bırakması neticesinde de eş zamanlı olarak 27 Orman Bölge Müdürlüğü önünde protesto gösterilerinde bulunduklarını dile getiren Kaya; "Yetkilileri bir kez daha girmiş oldukları bu çıkmaz sokaktan geri dönmeye, TOÇ BİR-SENin bir kez daha uzatmış olduğu diyalog elini tutmaya davet ediyoruz. Çok açık bilinmeli ki TOÇ BİR SEN her bir üyesinin hakkını hukukunu koruma adına her türlü meşru alternatifi sonuna kadar kullanacaktır. Ayrıca TOÇ BİR-SEN olarak Zorunlu Rotasyon Yönetmeliğinin iptaline yönelik Danıştay 2. Dairede açtığımız dava da devam etmektedir" dedi.
Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda da TARGEL personeli ile biraraya gelen heyet burada da üyelerin taleplerini dinledi. TARGEL personelinin çok zor şartlar altında görev yaptığını, TOÇ BİR-SEN olarak bu köyde çalıştırmaların daha makul şartlara taşınması için tüm güçleriyle çalışacaklarını belirten Kaya, "TARGEL Projesi kapsamında görev yapan çalışanlarımız TARGELci olmayan mühendis ve veteriner hekim meslektaşları ile eşit şartlarda görev yapıncaya ve eşit haklara sahip oluncaya kadar yılmadan, usanmadan mücadelemize devam edeceğiz" dedi.
Lisans Tamamlama ve Yüksek Lisans yapma imkanı tanınmayan çalışanların önünde ki engellerin de aşılması için gerekli görüşmeler yaptıklarını dile getiren Genel Başkan Kaya, YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya ile gerçekleştirdikleri görüşmeden umutlu olduklarını ve bu mağduriyetin giderilmesi noktasında her iki tarafında iyi niyetli adımlar attığını sözlerine ekledi.