Gıdaların üretimi ve tüketiciye arzında ürünlerin hel..
01 Ocak 1970 Perşembe 02:00
Gıdaların üretimi ve tüketiciye arzında ürünlerin helal olup olmaması kavramı özellikle 20 nci yüzyılın üçüncü çeyreğinden sonra Konvansiyonel Tarım Metoduna bağlı birim alandan elde edilen ürün miktarında artış, ürünlerin işlenmesi, saklanması ve raf ömürlerinin uzatılması için katkı maddelerinin ürün içerisine girmesi, hayvanların kesimleri ile ilgili metotlarla birlikte ortaya çıkmış güncel ve çok önemli gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır.
Ülkemizde helal gıda sertifikası için ülkemizde zorunluluk bulunmamakla birlikte yurt dışına ihracatta özellikle Malezya ve Endonezya gibi ülkeler helal sertifikası istenmektedir.
Bu çerçeve ülkemizde helal gıda gündemine katkı saplamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla, TOÇ BİR-SEN ANKARA 1 NOLU ŞUBEsi olarak Genel Merkezimizin katkıları ile; 2005 yılından beri bu gaye etrafında çalışmalarını devam ettiren GİMDES (Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği) ile yapılan görüşmeler sonrasında GİMDES tarafından " Helal Gıda Kontrolörlüğü Eğitim Kursu" 05-09 Eylül 2011 tarihleri arasında TOÇ BİR-SEN genel merkezinde verilmiştir.
Bu kapsamda eğitim sonrasında yapılan sınavda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları TOÇ BİR-SEN genel merkez binasında yapılan törenle teslim edilmiştir.
Helal: Allah ve Resulu tarafında izin verilmiş, yasaklanmamış, serbest, yasal ve meşru olan her şey olarak tanımlanabilir.
Helal gıda için detaylı bilgi: www.gimdes.org