HAK ARAMANIN, EMEK MÜCADELESİNİN ÖNCÜSÜ TOÇ BİR-SEN 23 YAŞINDA

HAK ARAMANIN, EMEK MÜCADELESİNİN ÖNCÜSÜ TOÇ BİR-SEN 23 YAŞINDA

23 Mayıs 2024 Perşembe 09:09
HAK ARAMANIN, EMEK MÜCADELESİNİN ÖNCÜSÜ TOÇ BİR-SEN  23 YAŞINDA

Tarım-Orman Çalışanlarımızın en örgütlü ve öncü gücü Toç Bir-Sen olarak; soylu mücadelemizde başarılarla, kazanımlarla dolu 23. kuruluş yıl dönümümüzün mutluluğunu ve gururunu 48 bini aşkın üyemizle paylaşıyoruz.

2001 yılında hak, emek, alın teri, insan ve insan onurunu merkeze alarak çıktığımız bu davada bize inanan ve güvenen dava arkadaşlarımızla omuz omuza verdik, yolumuzu hakikat, yükümüzü dava, derdimizi alın teri ve emek edindik.

Tarım-Orman Çalışanlarımızın sosyal ve özlük haklarının korunması, kazanımlarının artırılması, alın terlerinin karşılık bulması için tüm zorluklara, engellere, imkânsızlıklara rağmen mücadeleden geri durmadık, yılmadık, yorulmadık. Emek mücadelemizi örgütlü gücümüzle daha da büyüttük.

Kamu çalışanlarımızın teveccühüyle yetkili olduğumuz 2008 yılından bugüne değin kamu çalışanlarımız adına yüzlerce kazanıma imzamızı attık, çözülemez denilen birçok sorunu çözüme kavuşturduk.

Milletimizin susturulmak, özgürlüklere prangalar vurulmak, medeniyet değerlerimizin silinmek istendiği süreçlerde, emanete sımsıkı sahip çıktık.

Vatan, millet, bayrak aşkıyla ülkemiz, milletimiz için çalışmayı, üretmeyi, milleti, millet iradesini korumayı ve gözetmeyi kendimize şiar edindik.

Sadece bir emek hareketi değil merhamet ve adalet hareketi olarak; sel, deprem, yangın, salgın gibi tüm doğal afetlerde, felaketlerde, maddi ve insani yardımlarımızla, kampanyalarımızla Aziz Milletimize dayanışma ve infak ruhuyla omuz olduk, umut olduk.

Hak için hakikati haykırdık, insanlık onurunu korumak için ter akıttık. Katil, açgözlü, işgalci medeniyetlerin, emperyalizmin, soykırımın, despotizmin ve vahşetin karşısında insanlığın sesi, vicdanı olduk.

Bizim gayemiz; insan, insan onuru ve emeğin karşılık bulmasıdır. Mehmet Akif İnan ağabeyin dediği gibi; “Biz ucuz işlerin sendikası değiliz. Biz gelecek günlerin, kalıcı iş ve eylemlerin sendikasıyız.”

Bu hedeflerimize ulaşmaktaki yegâne güvencemiz;

- Üstlendiğimiz davanın haklılığı,

- Birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yürüttüğümüz mücadelemiz,

- Davaya olan inancımız ile çelikleşmiş güçlü teşkilat yapımız,

- Kamu çalışanlarımızın bize duyduğu güven ve destektir.

Dün ve bugün olduğu gibi bundan sonra da Toç Bir-Sen olarak; ’Güçlü Memur, Güçlü Türkiye’ idealiyle ter dökmeye, hak, hakikat ve adalet için mücadele vermeye, emek mücadelesinde öncülük etmeye, Kamu Çalışanlarımız, Ülkemiz, Milletimiz ve Mazlum Coğrafyaların sesi olmaya devam edeceğiz.

Soylu sendikal yolculuğumuzda daha güçlü yarınlar için omuz omuza yürüdüğümüz daha nice 23 yıllar temenni ediyor; örgütlü gücümüze güç katan Üyelerimize, Genel Merkez Yönetim Kurulumuza, Şube ve İl Başkanlarımıza / Yönetimlerine, İşyeri Temsilcilerimize, Kadınlar ve Engelli Çalışanlar Komisyonlarımıza, Akademi Gençlerimize, mücadelemize emek ve gönül veren tüm dava arkadaşlarımıza, güvenleri ve destekleri için şükranlarımızı sunuyoruz.

Daha Güçlü Yarınlara Hep Birlikte...