Antalyanın Alanya ilçesinde düzenlenen Memur-Sen Genişletilm..
01 Ocak 1970 Perşembe 02:00Antalyanın Alanya ilçesinde düzenlenen Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısında Memur-Sene bağlı sendikaların genel başkanları, il temsilcileri bir araya geldi. Memur-Sen ailesini buluşturan toplantıda birlik ve beraberlik mesajlarının yanı sıra Memur-Sene bağlı sendikaların genel başkanları birer konuşma yaparak yürüttükleri çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdiler.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Memur-Senin sendikacılık ve memleket meselelerinde her zaman öncü olduğunu söyledi.
Kuruş Değil Duruş Sendikacılığı
Hedeflerinin, cüzdan değil, vicdan odaklı sendikacılık yapmak ve bunu gelenek haline getirmek olduğunu kaydeden Gündoğdu, şunları söyledi: "Bizim yaptığımız, kuruş değil, duruş sendikacılığıdır. O yüzden öğretmenlerle ilgili tartışmalarda doğru yerde ve dik durmayı seçtik. Ücretle ilgili sorunu telafi etmek mümkündür ama itibar kaybı olursa, onu yeniden ihdas etmek çok kolay değildir. Eşit işe eşit ücret düzenlemesinde, muadili bulunmadığı gerekçesiyle ek ödeme kapsamı dışında tutulan öğretmen ve öğretim elemanlarının mağduriyetinin giderilmesi konusundaki mücadelemiz ve yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürüyor. Bu adaletsizliğin giderilmesi için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. İstikametimiz Millet
Akil Adamlar Projesine de değinen Ahmet Gündoğdu, "Terörle mücadele de ülkemiz için katma değer üretebilirsek ve terör belasından kurtulursak iyi bir şey yapmış oluruz.
Milletin belirlediği istikamet doğrultusunda biz varız. Kandan, şehit cenazelerinden nemalananları, bundan mahrum etmek için varız. Bu sorunun bitmesi gerektiğine inanıyoruz şeklinde konuştu.
Çözüm sürecine de değinen Başkan Gündoğdu, "Bu ülkede kardeşçe, ortak kültürü oluşturarak, yaşama mecburiyeti var. Onun için biz, bu güne kadar 30 bin can kaybı ve 480 milyar liralık hesaplanabilen bir kayıptan söz ediyoruz. Bunun arkasında kim var? Dış güçler mi? İç güçler mi? olduğunu konuştuk. Biz Başbakanın teklifiyle akil adam olmadık. Akil adam, akil insan odur ki; her türlü illegal yapılanmaya karşı olan, milletin değerlerine önem veren, terörden beslenenlerin elinden oyuncağını almak için, bataklığı kurutmak için destek sunan her kişi ve her örgüt akildir. Memur-Sen olarak biz 700 bin akil insanız . Önce bunun altını çizelim. Teklifin bize yüklediği sorumluluk nedir? Altını çizerek söylüyorum; teröristle mücadele sorunu bizim işimiz değil. Biz terör bataklığını kurutmak için mücadele ediyoruz. Bu güvenlik sorunudur, devletin işidir. Ama bir daha terör olmaması için devletin atması gereken adımlar nelerdir? Milletin, STKların, bürokratın neler yapması sorusuna topyekûn cevap aramak bizim işimiz. Onun için bize düşen milletin ateşine serçe misali su taşımaktır. İbrahimin ateşini söndürmek için su taşıyan serçe, yerimiz belli olsun diyor. Bizim yerimiz de milletin yeridir, durduğumuz yer burasıdır. Bazı siyasi parti liderleri insafsızca hakaret ediyorlar. Onların provokatörleri de akil insanlar sokağa çıktığında karşısına çıkıyor. Sayın Başbakan bizi Dolmabahçeye davet ettikten sonraki süreçte Kamu-Sen Genel Başkanının da MHP Genel Başkanı tehdit içeren sözler sarf etti. Bunlar hiç önemli değil. Başbakanla bunun konuşulduğu toplantıya katılmak mı ihanettir; Ergenekon terör örgütüne ev sahipliği yapmak mı ihanettir? Bugün vatanı ve milleti Ergenekona peşkeş çekenler vatanın bölünmezliğinden bahsediyor" ifadelerini kullandı.
Konuşmasında, "Çözüm sürecinde başarısız olursak ne olur" sorusunu soran Başkan Gündoğdu, açıklamasını şöyle tamamladı: "Soru şu; Bu millet Çanakkalede 7 düvele karşı Kürtü, Lazı, Çerkezi ile bu ülke için savaştı. Bu süreç başarısız olursa; silah tüccarları, öldürmeyi geçim kaynağı yapanlar, şehit cenazesin acısını istismarı geçim kaynağı haline getirenler kazanmaya devam edecek. Bu, kazanç değildir. Bu, milletin kaybıdır. Bu milletin artık kaybedeninin olmadığı yeni süreci hep birlikte oluşturmamız lazım."
Darbecilerin Kılık Kıyafet Yönetmeliğinini Tanımıyoruz
Darbe döneminin ürünü olan kılık kıyafet yönetmeliğini eleştiren Başkan Gündoğdu, "Devlet dairelerinde, okullarda, gelen halkımız, veliler, öğrenciler ve öğretmenlerimizden namaz kılmak isteyenler için bu binalarda namaz kılmak için mekan yapılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.
"Kadına başı açık olmayı dayatan, erkeğe bıyığını üstten almamayı şart koşan, ense tıraşına şekil veren, ayakkabının topuk boyu, eteğin yırtmacı ve ayakkabı numarasına kadar karışan bu ucube yönetmeliği tanımıyoruz, ebediyen de tanımayacağız" diyen Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yönetmeliğe uymamak bir başkaldırı değildir, erdemliliktir, boyun eğmemektir. Bu yönetmeliği tanımadığımız için suç işlediğimizi düşünenlere çağrıda bulunuyorum. Şapka kanunu hala yürürlüktedir. Valisi, müftüsü, Kamu-Senlisi ve KESKlisi de şapka giymiyor suç işliyor, ama bakanlıklara yazı yazıyorlar; burada kılık kıyafet yönetmeliğine uymayan Memur-Sen üyesi var diyorlar. Hükümete buradan çağrıda bulunuyorum. İster kaldırın ister kaldırmayın biz bu yönetmeliği ebediyen tanımayacağız. Bu imza kampanyasına başlarken bu sorunu çözmek için güçlü destek bekliyorsa hükümet, bundan daha güçlü destek olmaz."
Televizyonlar da Çözüm Sürecine Destek Olmalı
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiyede terörün bitmesi için dizilerin de konsept değişikliğine gitmesi gerektiğini söyledi.
Ahmet Gündoğdu yaptığı açıklamada, girilen çözüm sürecinde medyaya da önemli görevlerin düştüğünü kaydetti. Gündoğdu, terörün bitmesi için dizilerin konsept değişikliğine gitmesi gerektiğini belirterek, "Dizilerde değerlerimiz, güneydoğu ile batıyı birleştiren esas mayanın medeniyet değerlerimiz öne çıkartılmalı. Mesela Çanakkale şehitlerimizi gidenler görüyor. Orada Kürt Mehmet ile Laz Ahmet, aynı değerler uğruna bedeller ödemişler. Bunu öne çıkartan, ayrı olan noktalarımız yüzde 1 ise, ortak yanlarımız yüzde 99, yüzde 1i değil de yüzde 99ı ortaya koyan konsept değişikliğine ihtiyacımız var" dedi.
Türkiyenin geleceğini reytinge kurban vermemek gerektiğine dikkat çeken Gündoğdu, şunları kaydetti: "Öğrencilere, çocuklara örnek olacak, neyi yansıtırsak daha çok izlenir diye medyanın reyting uğruna değerlerin harcandığı değil, izleyen olmasa da değerleri öne çıkartacak, gelecek vurgusunu öne çıkartan, aktör olan Türkiyeyi ortaya çıkarmamız gerekiyor."
Haberlerin de, değişikliğe gitmesi gerektiğine işaret eden Gündoğdu, şöyle devam etti:"Geçen günlerde Diyarbakıra bir etkinliğe gitmiştim. Bir terör olayında yaralanma vardı. Allaha şükür ölüm olayı yoktu. Akşam televizyonları açtık sanki Diyarbakırda kıyamet kopmuş gibi haber verildi. Halbuki Diyarbakırda eğlence hayatı, dini hayat hepsi devam ediyordu. Dolayısıyla haber verirken orada terör olayıyla her şeyin bittiği değil, terör olayıyla oraya zarar verildiği yönünde konsept değişikliğine ihtiyaç var. Milletvekili Kaçar: Memur-Senin Bugünkü Duruşunu Tarihe Altın Harflerle Yazılacak
Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Türkiyenin çok önemli gelişim ve değişim yaşadığını söyledi. Yeni Türkiyeyi inşa sürecinde Memur-Senin durduğu yerin bugünün tarihini yazanlar tarafından altın harflerle yazılacağını söyledi. Mahmut Kaçar, Memur-Senin tüm ülke meselelerinde hep halkın yanında durduğunun altını çizdi.
Memur-Sen tarafından Antalyanın Alanya İlçesinde düzenlenen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısına katılan Milletvekili Kaçar, ülkenin çok önemli bir süreçten geçtiğini söyledi. Bir zamanlar siyasetçisinin postal sesine göre istikamet belirlediğini, muhtıra olduğu dönemde şapkasını alıp gittiğine dikkat çekti. Türkiye uzun yıllardır dört tarafı düşmanlarda çevrili, kendi içine kapalı, kendi halkını ötekileştiren vesayeti zihniyetle yönetildiğini kaydeden Kaçar, bugün ise küresel bir güç olmayı düşünen bir zihniyetle yönetildiğini ifade etti.
Milletvekili Mahmut Kaçar sözlerini şöyle sürdürdü, "Türkiyede yüz yıldır vesayetçilerin miras bıraktığı sorunların çözümü için bugünde samimi bir irade var.
Sorunun çözümü noktasında tarihi ve çok önemli günler yaşıyoruz. Hepimizin çözüm süreci olarak adlandırdığı bu süreç, Memur-Sen başta olmak üzere meclis ve tüm sivil toplum kuruluşlarımıza çok önemli görevler düşüyor."dedi.
Çözüm sürecinin başarıya ulaşmasıyla birlikte anaların ağlamadığı, gözyaşlarının dindiği, en önemlisi 76 milyonun yeniden kucaklaştığı bir sürecin yaşanacağının altını çizen Mahmut Kaçar, "Çanakkale, Malazgirt ve Kurtuluş Savaşı ruhunun milletçe sahiplenildiği süreci hatırlatma süreci. Memur Sen bundan önce memleketin temel meselelerinin çözümünde nasıl olumlu katkı verdiyse bu sancılı süreçte de en doğru katkıyı sağlayacaktır. Elbette bu süreçten rahatsız olanlar var. 28 Şubat, 12 Eylül Referandumunda ve 27 Nisan bildirisi karşısında nasıl durduysa bu süreçte de en doğru yerde durmaktadır. Memur-Sen ve onunla beraber hareket eden STKlar evlatlarımızın ve çocuklarımızın hayırla yad edeceği tarihin altın harflerle yazacağı müstesna yerini alacaktır. Yokluk içinden büyüyen bir mücadelenin adıdır Memur-Sen. Bugün ise ülkenin geleceğine dair önemli işlere imza atıyorlar." şeklinde konuştu.
Kaçarın konuşmasının ardından Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Özer Kontoğlu, tarafından Türkiyenin Değişim ve Gelişim Yolculuğunda Kamu Bürokrasisi ve Güçlü Türkiye İdeali konulu sunumu yapıldı.
TOÇ BİR-SEN Genel Başkanı Kaya: Bu Ülkenin En Saygın Sivil Toplum Kuruluşu Memur-Sendir
Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve TOÇ BİR-SEN Genel Başkanı Günay Kaya katılımcılara Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısına katılımları ve gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında Memur-Senin misyonu ve vizyonu üzerine söylemlerde bulundu.
Memur-Senin misyonunun insan onuru, medeniyet değerlerimizin inşası ve inkişafı, hak ve adaleti korumak ve savunmak olduğunu belirten Kaya, vizyonunun ise kabullerimiz ve asla vazgeçemeyeceklerimiz olduğunu dile getirerek, bu sebeplerle Memur-Senin mevcut sorunların çözümü için çalışan bir nevi sigorta vazifesi gördüğünü belirtti.
Çözüm sürecine ilişkin Kaya, "Sorun insanın olduğu her yerde vardır. Aslolan sorun çözme yeteneğinin ve birikiminin olmasıdır ve Memur-Sen her soruna bir çözüm üretecek, başarılı, yetenekli, donanımlı ve çalışkan, sizin gibi değerli yöneticilere sahiptir. Çözüm için Memur-Sen daima sorumluluk üstlenmiş ve risk almıştır.
Memur-Senin bu ülkenin en gözde, en seçkin ve en saygın sivil toplum kuruluşu olduğunu da dile getiren Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: "Memur-Sen mevcut sorunların çözülmesinde değil elini, hesap yapmadan kafasını taşın altına koymuştur. Sorumlu olmak, sivil toplum kuruluşu olmak ve sendika olmanın gereği de, Memur-Sene yakışan da budur. Bu sorumluğun bilinci ile Memur-Sen otuz yıllık kardeş kavgasına bir nihayet olsun diye sorumluluk almıştır" dedi.
Şimdi zaman yeni destanlar yazma zamanıdır diyen Genel Başkan Vekili Kaya, " Güçlü bir Türkiye doğu için de, batı için de, kuzey için de, güney için de kardır. Biz bu toprakları canlarımızla, kanlarımızla, bedenlerimizle yurt yaptık. Bu ülkeyi hep beraber ele ele, yürek yüreğe vererek bölgenin ve dünyanın süper gücü yapmalıyız" dedi.
Konuşmasında Memur-Senin hedeflerinin asla bitmeyeceğini belirten Kaya; " Memur-Sen bugüne kadar yaptığı tüm işlerde destan yazmıştır. Şimdi yeni hedeflerimize hep birlikte ve daha güçlü koşacağız" dedi.
Bayraktutar: İnsanı Merkeze Alan Sendikacılık Yapıyoruz
Diyanet-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktutar, insan merkezli, halka hizmet hakka hizmettir düsturunu ilke edinerek sendikacılık yaptıklarını söyledi. Diyanet-Senin yetkili olduğu günden bu yana sayısız kazanımlara imza attığının altını çizen Bayraktutar, "Memur-Senin önderliğinde toplu görüşmeden toplu sözleşmeye geçtik. 12 bin 500 imam hatibin kadroya alınmasını sağladık. Personel maaşlarının dört kat artırılmasına öncülük ettik. Diyanet Tvnin kurulmasını sağladık." dedi.
Bayraktutar, sendikacılığın yanı sıra milli ve manevi konularda da öncülük ettiklerini kaydetti. Mehmet Bayraktutar, "Ülkemizin, milli politikaları çerçevesinde Somaliye, Gazzeye, Suriyeye, Arakana , Vana ve Samsuna yardımda bulunduk. Memur-Sene bağlı sendikalar sadece ülkemiz ve insanımız için değil medineyet coğrafyamızın dertleriyle dertlenmiş. Yardıma muhtaç insanların ihtiyaç duyduklarında her zaman yardım elimini uzatmıştır.
"Bem-Bir-Sen Herkese Model Sendika Olduğunu Gösterdi"
Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay Bem-Bir-Senin yapmış olduğu çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Turbay şunları söyledi, "Bem-Bir-Sen olarak yetkili sendika olmada 8 yılındadır. 60 bin üyesiyle yetkimizi taçlandırıyoruz. Rakiplerimizin toplam üyelerinin iki katı üyeye sahibiz.
Yapmış olduğumuz çalışmalar ile model sendika olduğumuzu her zaman kanıtlamaktayız. Bu anlamda 19-22 Nisan tarihleri arasında yapmış olduğumuz "Uluslararası Sendikal Hareket ve Kamu Hizmetleri Panelimize" 17 ayrı ülkeden sendikacılar gelerek 4 ayrı oturumda dünya sendikacılığını tartıştık. Bu güne kadar 30 ülke ile yapmış olduğumuz iş birlikteliklerini bu panelle taçlandırmış olduk.
Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Cankesen:
Toplantıda konuşan Genel Başkan Can Cankesen 750 binlere ulaşan Memur-Senin temelinde teşkilatının gücü olduğunu söyledi. Memur-Sen üyesinin birbirinden kıymetli, bu milleti temsil eden değerlere sahip olduğuna dikkat çeken Cankesen, bu değerlerin yıllar süren bir birikim sonucu oluştuğunu kaydetti.
Ulaştırma Memur-Sennin aldatmayan ve aldanmayan sendikacılık diyerek abartıdan ve sahte vaatlerden uzak durarak, bugüne kadar vaat ettiği çağdaş ve üretken sendikacılık adına önemli kazanımlar elde ederek, Ulaştırma hizmet kolunda çalışanlarının dikkatini çekmiştir" dedi.
Karasapan: Sakat Özürlü İfadesi Tarihe Karıştı
Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, sendika olarak sundukları teklifle, sakat, özürlü gibi insanları rencide eden ifadelerin kullanılmayacağını, bunun yerine engelli ifadesinin kullanılacağını açıkladı. Genel Başkan Karasapan, 12 bin üyenin haklarını en iyi şekilde almaları için mücadele ettiklerini söyledi. Sendikacılığın yanı sıra birlik ve beraberlik projelerine, sosyal projelere imza attıklarını anlatan Genel Başkan, Kardeş Şehirler projesi kapsamında İstanbul ile Diyarbakırın,Edirne ile Karsın, Sinop ile Mersini birbirine bağlayacaklarını söyledi. İlk olarak İstanbul ile Diyarbakırın kardeş şehir ilan ettiklerini kaydeden Karasapan, "Önümüzdeki günlerde başlayacak projeyle Diyarbakırdan 2 bin 500 ilkokul ile lise öğrencisine spor kıyafet yardımı yapılacak." dedi.
Engelli Çalışanlar Komisyonu Başkanı Uğurlu: Bizden de Müsteşar Olsun
Memur-Sen Engelli Çalışanlar Komisyonu Başkanı Elvan Uğurlu, Türkiyede artık engellilerin de müsteşar, genel müdür, daire başkanı olabilmesinin önünün açılması gerektiğini söyledi. Kamuda çalışan engellilerin, engellerinden dolayı yükselemediğini söyleyen Uğurlu, "Hükümet, son yıllarda engellilere yönelik önemli adımlar attı. Yeterli bulmuyoruz. Hükümetin açıkladığı engelli kadrolarına biran önce atama yapılmalı" dedi.
Emekli –Memur-Sen Genel Başkanı Emin Şenver:
Emekli olmuş insanların sendikayla, hak arama mücadelesiyle işi var düşünülmemesi gerektiğini söyleyen Emin Şenver, "Biz emekliler de dün sizin gibi birer devlet memuru idik. Gün gelecek sizde emekli olacaksınız. Emekli olduğunuzda maaşınızın yarı yarıya azalmasıyla emeklilerinde örgütlenmesi gerektiğini anlayacaksınız." diye konuştu.
İtalyada toplam sendikaların arasında emeklilerin oranının yüzde 49 olduğunu söyleyen Emin Şenver, " 2012 yılı verilerine göre de ülkemizdeki emekli sayısı 132 ülkenin nüfusunu geçmiş ve 9 milyon 850 bine ulaşmıştır. Bu rakam bile emeklilerin örgütü bir şekilde hak aramaları gerektiğini ortaya koymaktadır. Çünkü emeklilerin yüzde 99u aldığı maaştan memnun değildir. Bunu aldığımız telefonlardan da anlıyoruz" şeklinde konuştu.