“Meydanlar harekete geçmeden liderler harekete geçmez”

“Meydanlar harekete geçmeden liderler harekete geçmez”

28 Mayıs 2024 Salı 11:15
“Meydanlar harekete geçmeden liderler harekete geçmez”

Memur-Sen’in bileşeni olduğu Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Siyonist İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği soykırımı ve Refah çadır kent katliamını ABD’nin Ankara Büyükelçiliği önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla protesto etti.

ABD Büyükelçiliği önünde toplanan kalabalığa seslenen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Filistin’de, Gazze’de her günü işkenceye her geceyi kâbusa çeviren İsrail’i lanetliyorum. İsrail’e verdiği destekle bu soykırımın finansmanı ve suç ortağı olan, katilleri cesaretlendiren ABD’yi lanetliyorum. 7 Ekim’den bugüne kadar dünyanın her yerinde, insanlık, nöbetini sürdürüyor. Üniversitelerde öğrenciler eylem yapıyor, akademisyenler sesini yükseltiyor. Batı başkentleri de dahil dünyanın her yerinde Türkiye'nin tüm illerinde sivil inisiyatif, insanlık onurunu ayakta tutmak için üzerine düşeni yapmaya devam ediyor. Devletler buna duyarlı davranarak BM’de gündeme getiriyor, soykırımı durdurmak için karar almaya çalışıyor ama dünyanın beşli çetesinin başını çeken ABD bu süreçleri baltalıyor, ateşkes tasarılarını veto ediyor. Böylece bu soykırımda birinci derece sorumlusu olduğunu her defasında teyit ediyor” diye konuştu.

refahprotesto2Yalçın: Refah’ta çocuklar ve kadınlar diri diri yakıldı, çığlıklar arşı titretti

Memur-Sen olarak insanlığın sesini yükselttiklerini ifade eden ve dünyanın tüm vicdan sahibi insanlarının bu soykırımın bitmesi için büyük gayretler gösterdiğini ifade eden Yalçın, “Dünyanın her yerinde vicdanlı yürekler sesini yükseltiyor. Dil, din, milliyet, memleket ayrımı yapmaksızın insanlığa sahip çıkmaya çalışıyorlar. Onun için farklı dinlerden, farklı görüşten, dünyanın her yerinde insanlar bu katliam bitsin istiyorlar. Uluslararası Adalet Divanı 24 Mayıs’ta bir karar aldı. Kararda refaha yönelik operasyonlar derhal durulsun ve sivillere bir an önce yardım için koridor açılsın dedi. Katil İsrail koridor açmak yerine geceyi masumlar için kâbusa çevirdi. Çocukları, kadınları masum ve mazlumları Refah’taki çadır kentte diri diri yaktı. Çocukların ve kadınların çığlığıyla arş titredi. Lanet olsun katillere. İnsanlık onurunu ayakta tutmaya çalışan, haysiyetli insanlar olarak sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

“İsrail, terör örgütü olarak anılmalı”

İsrail’in Siyonistler tarafından idare edilen bir terör örgütü olduğunu vurgulayan ve İsrail’in devlet olarak tanınmasının tartışmaya açılması gerektiğini söyleyen Yalçın, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Dünyada farklı ülkeler Filistin'i devlet olarak sırasıyla tanımaya devam ediyorlar. Bu konuda tanımayan devlet kalmamalı ama İsrail’in bir ülke olarak muhatap alınması da tartışmaya açılmalı. Tüm ülkeler kararlarını yeniden gözden geçirmeli ve İsrail terörist devlet olarak tanınmalı. Evet, açık söylüyoruz, zulm ile abad olmaya çalışanın sonu berbat olur. Çadırlardaki çocukları öldürerek kendinizi güvende hissedemezsiniz. Firavunlar da bütün çocukları öldürmüşlerdir. Ama bir Musa geldi ve Firavun tahtını yerle bir etti. Onun için hiç endişeniz olmasın. Biz sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Meydanlar harekete geçmeden liderler harekete geçmez. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Eylemliğimizi sürdüreceğiz.”