OGM Nisan 2011 KİK Toplantısı Yapıldı.

Orman Genel Müdürlüğü İle Yetkili Sendika Toç Bir-Sen arasında ge..

01 Ocak 1970 Perşembe 02:00
OGM Nisan 2011 KİK Toplantısı Yapıldı.

Orman Genel Müdürlüğü İle Yetkili Sendika Toç Bir-Sen arasında gerçekleştirilen Nisan 2011 KİK (Kurum İdari Kurulu)Toplantısı verimli bir şekilde gerçeleştirldi. Toplantı Tutanağı aşağıda ki gibidir.



T.C.

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

KURUM İDARÎ KURULU

TOPLANTI TUTANAĞI

(NİSAN 2011)

TOPLANTI TARİHİ                 : 25.04.2011

TOPLANTI YERİ                      : Orman Genel Müdürlüğü

TOPLANTININ KONUSU       : Kurum İdari Kurul Toplantısı

Orman Genel Müdürlüğünde çalışan kamu görevlilerinin sorunlarının, kurum ve sendika yetkilileri ile 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendika Kanununun 22. maddesi gereğince oluşturulan "Kurum İdari Kurulunda görüşülmek üzere 25.04.2011 tarihinde Orman Genel Müdürlüğünde toplanmak suretiyle gerçekleştirilmiştir.

Kurum idari Kurulu: Orman Genel Müdürlüğü adına Genel Müdür Yardımcısı Zeki YÜKSEL (Kurul Başkanı), Personel Dairesi Başkanı Davut GENÇ, İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Yavuz ATCI, Sosyal İşler Şube Müdürü Yaşar YETİŞİR, Emeklilik işlen Şube Müdürü Erhan İZGİN Yetkili Sendika TOÇ BİR-SEN adına Genel Sekreter Mustafa ÖZKAYA (Kurul Başkan Yardımcısı): Genel Teşkilatlanma Sekreteri Sabri KIZILKAYA, Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Murat KALAYLI Kadın Kolları Genel Başkanı Emine AKGÜN, Şube Mali Sekreteri Süleyman GÖK katılmışlardır.

A) GERÇEKLESEN KONULAR

Orman Genel Müdürlüğünün geçen yıl Ekim ayında yapılan Kurum İdari Kurulunda karara bağlanmış olan aşağıda belirtilen konular yapılan çalışmalar sonucunda gerçekleştirilmiştir:

1-Orman Genel Müdürlüğü ve Yetkili Sendika TOÇ BİR SEN arasında yapılan K.İ.K Toplantılarında karara bağlanan ve yasal düzenleme gerektirdiği için Yüksek İstişare Kuruluna sevk edilen sorunlar, MEMUR-SEN ve TOÇ BİR-SEN ile Kamu İşveren Kurulu arasında 2010 yılı Ağustos ayında yapılan Toplu Görüşmeler sonucu mutabakat altına alınmış olup, 2011 yılı Şubat ayında çıkarılan torba yasa ile aşağıdaki hususlar çözüme kavuşturulmuştur.

a.Sendika üyesi memurlara 3 ayda bir 45 TL Toplu Sözleşme Primi ödemeleri yapılmaktadır.

b.Sözleşmeli personele ilk kez ek ödeme (80 TL.) verilmesi sağlandı.

c.Çocuk için ödenmekte olan yardımda sayı sınırlaması kaldırıldı.

d.Tüm sözleşmeli personelin diğer kamu personelleri gibi aile yardımından faydalanması sağlandı.

e.Emekli yolluğu katsayıya bağlanarak 2011 yılı için 750 TL ye çıkartıldı.

f.4/b li personelden alınan damga vergisi kaldırıldı.

g.Özürlü personel istihdamı sınavlarının merkezi olarak yapılması ve özürlülerin çalışma saat ve sürelerinin kurum ile özürlü arasında yapılacak olan mutabakat kapsamında yapılması doğrultusunda yasal düzenleme yapıldı.

h.24 saat esasına tabi hizmetlerde çalışan memurların, çalışma saatlerinin kurumca belirlenmesi için yasal düzenleme yapıldı.

i.Hamile ve doğum yapan memur ile özürlülere isteği halinde gece çalışma ve nöbet muafiyeti getirildi.

j.Babalık izni 10 güne, evlenme ve ölüm halinde 5 gün olan izin süresi 7 güne çıkarıldı.

k.Baba, kayınbaba, anne, kayınvalide ve kayın hısımların vefatı halinde 7 gün izin verilmesi sağlandı.

l.Doğum yapan kadınlarda süt izni ilk 6 ay için 3 saat, ikinci 6 ay için 1.5 saat olarak belirlendi ve doğum sonrası ücretsiz izin 24 aya çıkarıldı.

m.Uzun süreli tedavide hizmet yılı şartı kaldırıldı.  Refakat izni getirilerek bu iznin ücretli olması sağlandı.

n.Hafta sonu il dışına çıkışlarda izin yasağı kaldırıldı.

o.657 Sayılı kanuna tabi memurlara uygulanmakta olan sicil uygulaması işlevini yitirmesi nedeniyle 2011 yılında kaldırıldı. Orman Genel Müdürlüğünde mahkeme kararı ile değiştirilen sicil yönetmeliği ile getirilmiş olan kaymakamların ve valilerin sicil amiri olması sonucu ortaya çıkan sorun da böylece giderilmiş oldu.

p.Memurlara maaş ödülleri taban aylık üzerinden verilmekte iken Maaş ödüllerinin en yüksek devlet memuru maaş tutarının iki katı olarak ödenmesi sağlandı.

2-Orman Genel Müdürlüğü yurt dışı teknik gezi ve seminerlere teknik elemanların yanında diğer hizmet birimlerinde görev yapanlar da gönderilmeye başlanmış olup, bu uygulamalar imkânlar ölçüsünde devam edecektir.

3-Orman Genel Müdürlüğü aracılığı ile TOKİ ile anlaşarak TOKİ Yapracık Projesi/Ankara Konutlarından yeteri kadar konut talep edilerek OGM çalışanlarına ayrılmış olup bu konutların satışları çalışanlara yapılmıştır.

4-Orman Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarında çalışanların aylık ücretlerini aldıkları bankalar ile kurumlar arasında yapılan sözleşmelerle elde edilen nakdi promosyonun 2007/21 ve 2008/18 sayılı Başbakanlık genelgeleri hükümleri çerçevesinde yapılmakta olup Yetkili Sendikanın da görüşleri doğrultusunda promosyonların tamamı TOÇ BİR-SEN ve OGM arasında yapılan KİK kararları doğrultusunda çalışanlara dağıtılmaktadır.


B) ALINAN KARARLAR


1.Ek ödemelerden emekli keseneği(Kişi + Devlet) kesilerek ek ödemelerin emekli ikramiyesi ve emeklilik maaşlarına yansımasının sağlanması için TOÇ BİR-SENin Maliye Bakanlığı nezdinde yapmış olduğu girişimleri kurum tarafından desteklenmelidir.

2.Orman Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra kuruluşlarında Yardımcı Hizmetler sınıfında çalışmakta olan memurlarımızın aleyhine oluşan ücret dengesizliğinin giderilmesi ve görevlerine yakışır bir ücret ödenmesi için Orman Genel Müdürlüğünce gerekli çalışma başlatılması, ek ödemelerde Yardımcı Hizmetler sınıfında çalışan memurların mağduriyetinin giderilmesi hususunda Maliye Bakanlığı nezdinde gerekli girişimlerde bulunulması ve YİK e teklif götürülmesi.

3.Memuriyete ilk kez başlayan personellerle ilgili zorunlu çalışma süresinin 5 yıldan OGM reel çalışma şartlarına ve OGM yönetmeliğine uygun olarak 3 yıla indirilmesi için Çevre ve Orman Bakanlığı genelgesinin mevzuatla paralel olarak yeniden düzenlenmesi için Yetkili Sendika TOÇ BİR-SEN tarafından Bakanlık nezdinde girişimde bulunulması.

4.Orman Genel Müdürlüğünde 4/B ve 4/C statüsünde çalışan personele, 4/A statüsünde çalışanlara ödenenFAZLA MESAİ (orman yangınlarıyla mücadele koruma ve sınırlandırma) ücretinin ödenmesi için gerekli yasal düzenlemenin yapılması ve  4/A statüsüne(Kadrolu) geçirilmesi için TOÇ BİR-SENin(Memur-Sen) yaptığı çalışmalar Orman Genel Müdürlüğü tarafından desteklenmelidir. Fazla Mesaiden yangınla mücadelede görevli pilot ve yardımcı elemanlar faydalandırılmalıdır.

TOÇ BÎR-SENin 4/B li çalışanların Hizmet Sözleşmesinin fazla çalışmaya ilişkin 3. Maddesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemi ile Danıştaya açmış olduğu dava için Danıştay 12.dairesinin 20.01.2009 tarih ve 2008/3266 sayılı kararında "Ayrıca, ilgili kendisine verilen işleri bitirene kadar, normal çalışma saatleri dışında da çalışmak zorundadır. Normal çalışma saatleri dışında veya tatil günlerinde yapacağı çalışmalar karşılığında ilgiliye herhangi bir ek ücret ödenmez." Hükmünün yürürlüğünü durdurmuş olup, konu ile ilgili yeni bir düzenleme yapılması için Maliye Bakanlığı nezdinde resmi girişimlerde bulunulması.

5.MEMUR-SEN ve TOÇ BİR-SEN ile Kamu İşveren Kurulu arasında gerçekleştirilerek imzalanan 2010 yılı Toplu Görüşmelerinde mutabakat altına alınan, 4/B statüsünde istihdam edilen sözleşmeli personel ile emsali Devlet memuru kıyaslandığında aylık olarak daha düşük ücret alan sözleşmeli personel ücretinin emsali devlet memuru seviyesine çıkarılması konusunun Bakanlığımız 4/Bli çalışanları için en kısa sürede hayata geçirilmesi konusunda YİK e teklif götürülmesi.

6.Orman Genel Müdürlüğü döner sermayesinden ödenmekte olan koruma, Orman sınırlandırma ve orman yangınları ile mücadele hizmetlerinde görev yapan memurlara ödenen fazla mesai ücreti 7 aydan 12 aya çıkarılmalı, bu sürede kesilen Orman Kadastro Komisyonlarına ödenen 50. Madde tazminatı kesilmemeli, Orman Muhafaza Memurlarından kesilen mesai ücretinin(İaşe Bedeli) kesilmemesi ve OGM merkezinde çalışanlara fazla mesai ödenmesi durumunda 2/3 olarak ödenen ek ödeme tam olarak ödenmelidir. Koruma ve orman sınırlandırma faaliyetlerinin on iki ay fiilen devam etmesi nedeni ile fazla mesailerin yedi ay yerine on iki ay olarak ödenebilmesi için YİKe teklif götürülmesine karar verildi.

7.Orman Genel Müdürlüğünde Büyük Yatırım Projelerinde fiilen çalışan Orman Kadastro Komisyonları ve Amenajman Heyetlerindeki tüm teknik personel ile GİH de çalışanların da Büyük Proje Tazminatından faydalandırılması içinYİKe teklif götürülmesine karar verildi.

8.Orman Genel Müdürlüğünde unvan değişikliği sınavı mühendislik kadroları için yapılmış olup bu konudaki mağduriyetler önemli ölçüde giderilmiştir. Unvan değişikliği sınavı açılmayan diğer kadrolar için Tüm Teknik Kadrolar, Genel İdare Hizmetler Sınıfı, Avukatlık Hizmetleri Sınıfı ile Yardımcı Hizmetler Kadrolarında çalışanlara Orman Genel Müdürlüğü ihtiyaçları ve personel sirkülâsyonu göz önüne alınarak en kısa zamanda görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açılması için Orman Genel Müdürlüğünce gerekli hazırlıklar tamamlanarak sınav için tarih belirlenmesi.

9.Çalışanların yıllık izinleri hesaplanırken, resmi tatil olan cumartesi, Pazar ve resmi tatil olan dini ve milli bayram günlerinin işçilerde olduğu gibi izinden sayılmaması, kullanılmayan izinlerin sonraki yıllara sınırlama olmaksızın aktarılması hususlarında Devlet Personel Başkanlığı ve YİKe teklif edilmesine karar verildi.

10.Orman Genel Müdürlüğünde koruma, sınırlandırma ve orman yangınları ile fiilen mücadele eden doğaya açık alanlarda hayati risk taşıyan görevlerde çalışan tüm personele 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 40. maddesi değiştirilerek yılda en az 2 ay fiili hizmet tazminatı verilmesi için Orman Genel Müdürlüğünce çalışma yapılması. Bu konuda yangınla mücadelede benzer görev yapmakta olan itfaiye görevlileri veya posta dağıtımı için şehir ortamında yürüyen Posta Dağıtıcıları fiili hizmet almaktadır. Akdeniz iklim kuşağında yer alan Ülkemiz ormanlarında çıkan binlerce orman yangını ile mücadele etmekte olan Orman Genel Müdürlüğü çalışanlarının da fiili hizmet zammı alması için gerekli çalışmaların yapılmalı ve YİKe teklif götürülmesinin uygun olacağına karar verildi.

11.Orman Muhafaza Memurlarının dava takip görevleri veya tutmuş oldukları zabıtlarla ilgili olarak adliyeye ve keşfe gidiş gelişleri için araç tahsis edilmesi, araç tahsisi imkânı olmaması halinde yol giderlerinin kurumca ödenmesine karar verildi.

12.Kolluk kuvveti görevi yapan Orman Muhafaza Memurlarının ve diğer silah taşımaya yetkili personelin(işletme Müdürü, İşletme şefi vb.)çalışırken elde ettikleri zat-ı silahlarından emekli olduklarında alınan yüksek ruhsat harcı alınmamalıdır. 1998 yılında Bakanlar Kurulunda çıkan değişikliğe göre, 287 sayılı tebliğin 77.maddesine göre silah taşımaya yetkili personelin silahlarının günün koşullarına göre yenilenmesi, emekli olduklarında "silah harçlarının" İçişleri Bakanlığı ve diğer kurumlarda görev yapan kolluk kuvveti memurlarına benzer haklar sağlanmalıdır. Ayrıca diğer koruma faaliyetlerinde çalışan personelin zat-ı silah edinmesi imkânı verilmelidir. Kolluk kuvveti olarak zor şartlar altında görev yapan Orman Muhafaza Memurlarının emeklilik sonrası silah ruhsatı sorununun çözümü için TBMM İçişleri alt komisyonunda görüşülen "Ateşli Silahlar Kanununda" değişiklik yapan kanunun komisyon görüşmelerine Orman Genel Müdürlüğü yöneticileri ile TOÇ BİR-SEN yöneticileri katılmış olup, tasarı çalışanlarımızın lehine düzeltilmiştir. Yasa tasarısının bundan sonraki süreci olan İçişleri Komisyonu ve TBMM Genel Kurulunda da aynı ciddiyet içersinde takip edilmesine devam edilmelidir.

13.Orman Muhafaza Memurlarının 49. madde tazminatlarının zamanında ve eksiksiz olarak ödenmesi için taşra teşkilatlarının yazılı olarak uyarılmasına rağmen gönderilen Adam/Gün sayısında kesinti yapılması sonucunda eksik ödeme yapılmaktadır. Bundan dolayı 24 saat esasına göre ayın tüm günleri sorumlu bulunan Muhafaza Memurları eksik ödeme ile mağdur edilmemelidir. Ayrıca Orman Muhafaza memurlarına harcırah ödemelerinde Orman Bölge sınırı değil Orman İşletme Müdürlüğü sınırı esas alınarak uygulama yapılması (Mahkeme Kararaları doğrultusunda) için YİKe teklif götürülmesine karar verildi.

14.Orman Muhafaza Memurlarının resmi elbiselerinin kumaş, renk ve dikimlerinin belirli bir standarda bağlanmasında aksaklıklar olduğundan karar sürecinde Başbakanlığın 2010/26 sayılı Genelgesi kapsamında Yetkili Sendika TOÇ BİR-SENin de görüşleri alınarak uygulama yapılmalıdır.

15.Orman Muhafaza Memurları görev yönetmeliği günün koşullarına uygun olarak yeniden düzenlenmeli, İmkânlar ölçüsünde Orman Muhafaza Memuru sayısı artırılmalı, Orman Muhafaza Memurlarının yaptığı işlerin teknik işler olması nedeniyle Teknik hizmetler sınıfına alınmalı, diğer kolluk kuvvetlerinde olduğu gibi branşlaşmaya gidilmeli, 24 saat çalışma esası somut kriterlere göre yeniden tanımlanarak uygulamadaki sıkıntılar giderilmelidir. Orman Muhafaza Memurları sadece görev yönetmeliği kapsamında işlendirilerek sorumlu tutulmalıdır. Bu konularda Yetkili Sendika TOÇ BİR-SENin de görüşleri alınarak Orman Genel Müdürlüğünce yapılan çalışma YİKe teklif olarak götürülmelidir.

16.Türkiye genelinde mülkiyeti hazineye, kullanımı Orman Genel Müdürlüğümüze ait konut yapımına elverişli alanlardaTOKİile anlaşarak konut yapılması ve yapılacak konutların kurum personelinin ödeme güçleri de göz önünde bulundurularak satışa sunulması için Orman Bölge Müdürlükleri ile Orman İşletme MüdürlüklerinceTOKİnezdinde yürütülen çalışmalar devam ettirilmelidir.

17.Orman Genel Müdürlüğü merkezi kamu kontları tahsislerinde mağdur olmaması için Bakanlığımıza bağlı DSİ de olduğu gibi benzer uygulama yapılması. Ayrıca merkez ve taşra teşkilatlarında özellikle koruma ve yangın faaliyetlerinde görev yapan Orman Muhafaza Memuru ve Şoförlere Lojman tahsisinde öncelik verilmesi hususunda gerekli çalışma yapılmasına.

18.Orman Genel Müdürlüğünde şoför olarak çalışan personelin özellikle il dışı görevlerde akaryakıt alımlarını kolaylaştırmak için araçlara mutlaka taşıt tanıma sistemi takılmalı, ödenek yetersizliği nedeniyle yapılamayan varsa lojman, sosyal tesis vb. yapıların bakımlı ve kullanışlı hale getirilmelidir.

19.Zor arazi şartlarında; orman yangınları ve kaçakçılık ile mücadele, ormanların korunması(duvar, kapı ve kilidi olmamasına rağmen binlerce hektar orman zimmet edilen), ormanların işletilmesi hizmetlerinde 24 saat esası ile fiilen görev yapan ve 5728 sayılı yasanın 6831 sayılı Orman Kanununda yapılan değişiklik ile kolluk kuvveti kapsamına alınan Orman Muhafaza Memurlarının özel hizmet tazminatları artırılarak, kolluk kuvveti görevi yapan emsalleri ile eşit hale getirilmesi için YİKe teklif götürülmesine karar verildi.

20.Kurum bünyesinde çalışanları ilgilendiren her türlü komisyonlara yetkili sendika temsilcisinin Başbakanlığın 2010/26 sayılı Genelgesi kapsamında önceden davet edilmelidir.

21.Genel Müdürlüğümüz Bünyesinde çalışmakta olan Saymanların ve bu birimlerde görev yapan diğer memurların da Maliye Bakanlığı bünyesinde aynı görevi yapan Muhasebe çalışanlarında olduğu gibi kadro unvanı ve haklarının verilmesi, Maliye Bakanlığı adına yaptıkları vergi, resim tahsilâtı yapan kurumumuz Muhasebe yetkililerinin de aynı haklardan faydalanması için Maliye Bakanlığı nezdinde yapılan girişimlerin sürdürülmesi.

22.657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda THS Sınıfında yer alan ve ekonomist kadrosunda görev yapan Ekonomistlere ödenmekte olan Özel Hizmet Tazminatının, hizmet sınıfının yer aldığı Teknik Hizmetler Sınıfı için öngörülen %100 ve %93 oranından ödenebilmesi için ilgili Kanun hükümleri gereğince Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı nezdinde öneri sunulmasına karar verildi.

23.375 Sayılı Kanun Hükmimde Kararnamenin ek 3 ncü maddesinin birinci fıkrasınca ek ödeme yapılmayan Şube Müdürlüğü görevini vekâletle yürüten personelin de bu haktan faydalandırılması için Maliye Bakanlığı nezdinde çalışmalar başlatılması.

24.Kamu çalışanlarının ve bakmakla yükümlü oldukları aile bireylerinin muayenesi için sağlık kuruluşlarınca alınmakta olan katkı paylarının alınmaması hususunda YİKe teklif götürülmesi,

25.15 Ocak 2010 tarihinden sonra kamu görevlilerinin sağlık hizmetlerinin SGKya devriyle tedavi amacıyla görev mahalli dışına çıkışlarda ödenecek gündeliklerin hesabında Sağlık Uygulama Tebliği hükümleri esas alınmaktadır. Tedavi gündelikleri; "Gündelikler; il dahilindeki şevklerde (ilçe-merkez arası) 50, iller arası şevklerde ise 100 gösterge rakamının devlet memurları aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak tutar üzerinden, 7 yaşını doldurmamış çocuklar için ise söz konusu tutarın yarısı üzerinden ödenir." hükmü çerçevesinde uygulanmaya başlanmıştır. Bu durumda kamu görevlileri, sağlık hizmetlerinin Sosyal Güvenlik Kurumuna devriyle (Genel Sağlık Sigortalısı olmakla) sadece gündelik yönüyle en düşük 18,24 TL, en yüksek 31,57 TL zararla karşı karşıya bırakılmıştır. Bu durum kazanılmış hakların korunması ilkesiyle de, kamu görevlilerinin hak ve yükümlülüklerinin kanunla düzenlenmesine ilişkin Anayasal yükümlülükle de bağdaşır değildir. Bu nedenle, sağlık hizmetlerinin SGKya devriyle birlikte kamu görevlilerinin tedavi yollukları ile refakatçi giderlerinin ödenmesinde Sağlık Uygulama Tebliği hükümlerinin değil de 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerinin uygulanmasına devam edilmesi yönünde SGK ve YİKe teklif götürülmesine karar verildi.

26.Yangın ve Orman Koruma faaliyetlerine tahsis edilmiş hizmet araçları ile arozözlerin tamamı Sağlık Bakanlığında hizmet veren ambulanslarda (Belediye İtfaiye araçlarında) olduğu gibi kasko güvencesi altına alınmalıdır.

27.Yangın ve Orman Koruma faaliyetleri için Motorsiklet tahsis edilen Orman Muhafaza Memurları ile pilot ve makinistlerin günün şartlarına uygun elbise ve koruyucu ekipmanlarla donatılması ve güvenlik önlemleri artırılmış günün şartlarına uygun olarak GPS donanımlı Motorsiklet tahsis edilmesi.

28.Yemekhane açılmayan yerlerde ise yemek yardımının günün koşullarına uygun belirlenerek çalışanlara nakdi olarak ödenmesi için YİKe teklif götürülmesi.

29.Giyim yardımının sınıf ayrımı yapılmaksızın tüm çalışanları kapsayacak şekilde genişletilmesi, ücretin günün şartlarına uygun bir seviyeye çıkartılması için YİKe teklif götürülmesi.

30.Memurlara eğitim dönemi başında ve Dini Bayramlarda birer tam maaş ikramiye verilmesi için Yetkili Sendika tarafından YİKe teklif götürülmesine karar verildi.

31.Teşkilat görev alanları birçok uzmanlık kolunu ilgilendirdiğinden bölge bazında Orman İşletme Şefliği ve Toplu Koruma Ekip sisteminin kaldırılarak Uzmanlık Alanlarına Göre alan bazlı yönetim, koruma ve üretim sistemine geçilmesi, buna göre 1. ve 2. Derece Yangına hassas bölgelerde Yangın ve Koruma Şefliklerinin kurulması için Koruma ve Yangınla Mücadele Dairesi Başkanlığınca çalışma yapılması.

32.5018 sayılı kanunun yürürlüğe girmesinden sonra MALİ SORUMLULUK altına giren Gerçekleştirme ve Harcama Yetkililerinin Muhasebecilerin faydalandığı Mali Sorumluluk Ödeneğinden faydalandırılması için konu ile ilgili yeni düzenleme yapılması kapsamında Maliye Bakanlığı nezdinde resmi girişimde bulunulması ve konunun çözümü için YİKe teklif götürülmesi.

33.Orman Genel Müdürlüğünün yangınla mücadele çalışmalarında hava araçlarında görev yapan personelin(pilot, makinist vb.) ek ödeme, lisans tazeleme, periyodik muayene, ikramiye ders ücreti, harcırah, kademeli sözleşme ücreti, makinist maaşları, emeklilik gibi sorunlarının çözülmesi ve uçuş tazminatından faydalanmayan diğer uçuş personelinin de almaları için Koruma ve Yangınla Mücadele Dairesi başkanlığı ve İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığınca çalışma yürütülerek hazırlanacak raporun YİKe teklif olarak götürülmesi.

34.4688 sayılı kanun gereği kurumlarda en çok üyeye sahip ve işyeri temsilcisi seçme hakkına sahip yetkili sendikaya "İşyeri Temsilcisi Odası ve Pano" tahsisi için gerekli kolaylığın gösterilmesi, yetkili sendikaya"İşyeri Temsilcilik Odaları" tahsis edilmelidir. Sendika yöneticilerine ve temsilcilerine sendikal çalışmalarda gerekli kolaylıklar sağlanmalıdır.

35.Orman Genel Müdürlüğü ile Yetkili Sendika TOÇ BİR-SEN arasında gerçekleştirilen Kurum İdari Kurul toplantısında görüşülen konuların Orman Genel Müdürlüğü merkez ve taşra kuruluşlarının tamamına bir yazı ile bildirilmesi. Orman Genel Müdürlüğünün "web" sitesine konulması, personelin göreceği şekilde kurum ilan panolarına asılmak suretiyle duyurulması, çalışanların hangi sorunların müzakere edildiği konusunda bilgilenmeleri sağlanmasına karar verildi.

                   Yukarıda maddeler halinde sıralanan memurlar adına Yetkili Sendika TOÇ BİR-SENin talep ve önerileri 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununa göre gündeme alınarak kurulumuzca görüşülmüş olup, kurumca çözülecek olacakların kurum tarafından, kurumun yetkisi dışında kalan kısımlarının ise T.C. Anayasasının değiştirilen 53. ve 128. maddelerinegöre 2011 yılında ilk kez yapılacak olan Toplu Sözleşme çalışmalarına altlık teşkil etmek üzere 35(Otubeş) madde halinde kararlaştırılarak iş bu tutanak imza altına alındı.25.04.2011

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

KURUM İDARİ KURULU

İŞVEREN ADINA

YETKİLİ SENDİKA TOÇ BİR-SEN ADINA

Zeki YÜKSEL

Genel Müdür Yardımcısı                                            Başkan

Mustafa ÖZ KAYA

Genel Sekreter

Başkan Yardımcısı

Davut GENÇ

Personel Dairesi Başkanı

Sabri KIZILKAYA

Genel Teşkilatlanma Sekreteri