Orman Genel Müdürü Sayın Üzmez’e Çalışanların Talep ve Sorunlarına İlişkin Hazırlanan Rapor Sunduk

25 Mayıs 2017 Perşembe 14:08
Orman Genel Müdürü Sayın  Üzmez’e Çalışanların Talep ve Sorunlarına İlişkin Hazırlanan Rapor Sunduk

TOÇ BİR-SEN Genel Başkan Vekili Sabri Kızılkaya ile Genel Başkan Yardımcıları Nail Süngü ve İbrahim Ethem Gürsoy, Orman Genel Müdürü Sayın İsmail Üzmez’i makamında ziyaret ettiler.

Toç Bir-Sen heyeti ziyarette Orman Genel Müdürü Üzmez’e kurumda görev yapan kamu görevlilerinin talep ve sorunlarına ilişkin hazırladıkları raporu sundu. Başkan Vekili Kızılkaya raporda yer alan; 2017 yılı içinde Görevde Yükselme Sınavının İşletme Müdürü, İşletme Müdür Yardımcısı, Sayman, İdari Şef,  Memur ve Şoför kadrolarını kapsayacak şekilde açılması, Unvan Değişikliği Sınavının ise Mühendis (Orman, Elektrik, İnşaat, Makine, Bilgisyar v.b.), Tekniker kadrolarını kapsayacak şekilde yapılması,  OGM personelinin Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmelik te yapılacak değişiklilere dair önerilerimizin hayata geçirilmesi, Orman Muhafaza Memurlarının Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde mevcut olan “Orman Muhafaza Memuru aynı işletme müdürlüğünde 10 yıl dan fazla çalışamaz” hükmün kaldırılması, 2016 yılı içerisinde atanan tüm engelli personele bir defaya mahsus tayin hakkının kullandırılmasının sağlanması, Orman İşletme Müdürlüklerinde üretimde görev alan Kamu Görevlilerine, Döner Sermayeden pay verilmesi, Birden fazla şefliğe görevlendirilen işletme Şeflerine, görevlendirildikleri diğer şeflikler için vekalet ücreti ödenmesi, Orman Muhafaza Memurlarının Toplu Koruma Merkezlerinde ikamete mecbur tutulmaması, eğer ikamet mecburiyeti aranacaksa hizmet tahsisli olarak lojman tahsis edilmesi ve bunlardan düşük kira tahsil edilmesi, Demirbaş silahların, taşıyan memura emeklilikte cüzi bedel ile satılması ve bunlardan ruhsat harcı alınmaması, Orman memurlarının Fiili Hizmet Süresi Zammından (Yıpranma Tazminatı) emsalleri diğer Kolluk Teşkilatları mensupları gibi faydalandırılması, Tapulu Kesim işlemlerinde görev alan memurlara “Tapulu Kesim Harcırahı” ödenmesi, TEDAŞ görevlileri nasıl kaçak elektrikten sorumlu değillerse, POLİS ve JANDARMA nasıl yaşanan adli suçlardan sorumlu değillerse, çok geniş alanlarda yetersiz personelle görev yapan Orman Memurları da yaşanan Orman Suçlarından sorumlu tutulmaması gibi taleplerle ilgili Genel Müdür Üzmez’i bilgilendirdi.

Genel Başkan Vekili Kızılkaya; “Tartışmasız ülkemizin en köklü ve en önemli kurumlarından biri olan Orman Genel Müdürlüğü çalışanlarının motivasyonunun yükseltilmesi, çalışanların azminin ve iş verimliliğinin artırılması, kurumun daha kaliteli kamu hizmeti sunmasını sağlayacaktır. Bu bilinçle sizin bilgi, birikim ve tecrübenizle atacağınız iyi niyetli adımların, OGM çalışanlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturacağına inanıyoruz” dedi.

Orman Genel Müdürü Üzmez ise Toç Bir-Sen tarafından kendisine iletilen, sorun ve taleplerine ilişkin raporu titizlikle inceleyeceklerini kaydederek, Toç Bir-Sen’e kurum çalışanlarının hak, hukuk, emek ve ekmek mücadelesine gösterdikleri hassasiyet ve mücadeleden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bir saati aşkın süren ziyarette, çalışanların sorunları ve çözümleri üzerinde faydalı müzakereler yapıldı, görüş ve öneriler dile getirildi.