Sözleşmeli Personele Müjde..

Memur-Senin sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi yönündeki t..

01 Ocak 1970 Perşembe 02:00
Sözleşmeli Personele Müjde..


Memur-Senin sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi yönündeki talep ve girişimleri nihayet sonuç verdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 4B pozisyonunda çalışan 192 bin sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin kararnameyi imzaladı. TOÇ BİR-SENin ısrarlı takibi ile Targelli personelde kararnameye dahil edildi.

Kamuda sözleşmeli personele ilişkin çalışmalarının çok yakında müjdeye taşınacağı yönünde açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda sözleşmeli 4 B statüsünde 70 bini öğretmen olmak üzere yaklaşık 192 bin civarında çalışan olduğunu belirtti. Sözleşmeli çalışan personelin memur kadrosunda çalışanlara göre bazı dezavantajları olduğunu bildiğini ifade eden Şimşek, bu dezavantajların yer değiştirme hususu ve kurumlar arası nakil ve iş güvencesi olduğunu kaydetti.

 *    SÖZLEŞMELİ PERSONELİN KADROYA ATANMALARINI DESTEKLİYORUM

4 B pozisyonunda çalışan sözleşmeli personelin, memur kadrosuna atanmalarını desteklediğini vurgulayan Şimşek, buna ilişkin çalışmalarının çok yakında müjdeye dönüşecek bir boyuta taşınacağını söyledi. Şimşek, bu konuda yapılan düzenlemeleri desteklediklerini ve yakın zamanda bu sorunun çözüleceğini belirterek, her zaman olduğu gibi bu konuda da kamuoyunun beklentileri doğrultusunda bir pozisyon alacaklarını ve sorunun çok kısa zamanda çözüme kavuşacağını kaydetti.

 *    BAKAN ŞİMŞEKİN KARARNAMEYİ İMZALADIĞI ÖĞRENİLDİ

4B pozisyonunda çalışan 192 bin sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin kararnameyi imzalayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konu ile ilgili düşüncelerini bir sosyal paylaşım sitesinden takipçileriyle paylaştı.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 *    BAŞBAKAN ERDOĞAN, MEMUR-SEN 4.OLAĞAN GENEL KURULUNDA SÖZ VERMİŞTİ

16-17 Nisan 2011 tarihlerinde gerçekleştirilen Memur-Senin 4. Olağan Genel Kuruluna katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sözleşmeli kamu çalışanlarını kadrolu hale getirmek için bir çalışma başlattıklarını söyleyerek, Genel Kurulda Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdunun sözleşmeli kamu çalışanlarının kadroya geçirilmesi talebine hemen cevap vermişti.

Başbakan Erdoğan, kongrede yaptığı konuşmasında, sözleşmeli kamu çalışanlarının sorunlarını gidermek için ilgili bakanların bu konuda çalışma yaptığını dile getirerek, "Hazırlığı yapıp bitirdikten sonra Kanun Hükmünde Kararnameye yetiştirilmeye çalışıyorlar. Girebilirse orada aksi takdirde 12 Haziran sonrasında sözleşmelilerle ilgili kadro yolunu açmış olacağız" demişti.