Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı hakkındaki 4 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi 15.07.2018 tarih ve 30479 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.
Bu kararnameye göre; Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nda görev yapan kamudan gelen Uzman personelin "kendi talepleri halinde" kurumdaki görevlerine devam etmelerine imkan sağlandı.
703 sayılı KHK'nın 179. Maddesindeki düzenlemeyle 375 sayılı KHK'ya eklenen Geçici 31. Maddesi ile "kamu kurumlarında; başka kurumlardan aylıksız izinli şekilde sözleşmeli personel olarak görev yapanların bir ay içerisinde, kendi kurumlarına geri dönmesine" ilişkin bir düzenleme yapılmıştı.
Bu kapsamda kadroları başka kamu kurumlarında olan ve aylıksız izinli olarak TKDK'da Sözleşmeli Personel olarak görev yapan tecrübeli Uzman personelin de kurumlarına geri dönmesi gibi istenmeyen bir durum ortaya çıkmıştı.
Bu kararın ardından Toç Bir-Sen olarak Tarım ve Orman Bakanlığı, TKDK ve ilgili kurumlar ile gerçekleştirdiğimiz ziyaretler ve görüşmeler sonrasında; 15.07.2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 4 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 800. Maddesi ile düzenlenen Geçici 4. Maddesinde bu sorun ortadan kaldırılmıştır.
Buna göre Kararname’nin ilgili maddesinde; “375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 31 inci maddesi kapsamına girenlerin asıl kurumlarına dönüşleri veya 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin yayımlandığı tarih itibarıyla görevlendirilmiş bulundukları kurumda 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ilgisine göre ek 23 ila ek 28 inci maddelerine göre istihdamına devam edilmesi, ilgili personelin muvafakati alınmak suretiyle geçici 31 inci maddede belirtilen süre içerisinde gerçekleştirilir. Bu şekilde istihdam edilen personelin kadro ve pozisyonları atama işlemi ile birlikte ihdas edilmiş sayılır” denilmiştir.
703 sayılı KHK'nın yayımlandığı tarih itibariyle, başka kamu kurumlarından aylıksız izinli olarak Sözleşmeli Personel olarak görev yapan Uzman personelin de "kendi talepleri halinde" ilgisine göre 375 sayılı KHK'nın Ek-23 veya Ek-28. Madde kapsamında, Sözleşmeli olarak görev yapmalarına imkan sağlanmıştır.
Yayımlanan 4 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi için TIKLAYINIZ