Toç-Bir-Sen 4. Olağan Genel Kurulu Yapılıyor.

Toç Bir-Sen 4. Olağan Genel Kurulu çalışmalarına başladı. 2 gün s..

01 Ocak 1970 Perşembe 02:00
Toç-Bir-Sen 4. Olağan Genel Kurulu Yapılıyor.


Toç Bir-Sen 4. Olağan Genel Kurulu çalışmalarına başladı. 2 gün sürecek ve seçimlerin pazar günü yapılacağı kurula tek liste ile giriliyor. Bağımsız adayların da olacağı kurultayın oldukça renkli geçmesi bekleniyor. Seçimler Pazar günü yapılacak.

Cumartesi günü başlayan Genel Kurulda ilk gün hararetli başladı. Tüm illerden delegelerin hazır bulunduğu Genel Kurula protokol seviyesinde pek çok isim ve bürokrat katıldı. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Aydın, BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici, Has Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Yusuf Engin, ÖZ TARIM-İŞ Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri Yusuf Yazgan (Büro Memur-Sen Genel Başkanı), Ahmet Kaytan,  Mahmut Kaçar, , Halit Ortaköy, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ali Erdoğan, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Halil İbrahim Kütük ve Memur-Sene bağlı sendikaların yönetim kurulu üyeleri, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Taşra Müdür,Şef,Öğretmen,Memur Atama Daire Başkanı Nihas Kazmacan, Tarım ve Köyişleri Bakanlı Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanları Bahattin Demir ve SuatSezer, OGM Genel Md Yrd. Mustafa Kurtulmuşlu, OGM Genel Md Yrd. Zeki Yüksel, OGM Personel Daire Bşk. Davut Genç, OGM Pazarl. Daire Bşk. Kenan Akyüz, OGM Kadastro Mülk. Daire Bşk. İbrahim Şanlı, OGM Str. Daire Bşk. Yunus Seven, OGM Ankara Daire Bşk. Sıtkı Küçüköz,Bolu Orman Böl. Md. Sezgin Akay, Çevre ve Orman Bakanlığı Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolu Gen. Müd. Yard. Yunus Şeker, Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü Gen. Müd. Yaşar Dostbil, Çevre ve Orman Bakanlığı Kimyasallar Yönetimi Daire Başkanı Kemal Dağ, Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Envanteri Dairesi Başkanlğı, Plan İzleme Daire Kontrol Daire Başkanı İsmail Kışlak, Orköy Genel Müdürlüğü Daire Bşk.  Kadir Kılç, Çevre ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü Şube Müd. Hayrettin Yıldırım   OGM İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Yavuz Atçı, Bolu Orman İşletme Bölge Md. Yrd. Hasan Türkyılmaz, Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Envanteri Dairesi Başkanlğı, Plan İzleme Daire Kontrol Daire Başkanı İsmail Kışlak, Ankara Orman İşletme Md. Yardımcıları Mustafa Akkız ve Hasan Kanca, OGM Silvi Kültür Daire Başkanlığı Mühendisi Yakup Kılıç, OGM Sicil İşl. Şube Md. Hayri Ünal, İzmir Orman Bölge Md. Yrd. Hüseyin Yalçın, Kütahya Orman Bölge Md. Yrd. Sait Yorulmaz, Orman Muhafaza Memurları Derneği Bşk Yrd. Mehmet Şano ve hizmet kolunda faaliet gösteren bakanlıklardan pek çok yönetici katıldı. Genel Kurula katılamayanlar ise gönderdikleri fax ve telgraflarla Olağan Genel Kurulun başarılı geçmesini temenni ettiler.

Toç Bir-Sen 4. Olağan Genel Kuruluna Günay Kaya tarafından sunulan tek listeyle girilirken, daha önce yönetimde olup, yeni listede yer bulamayan eski Yönetim Kurulu üyeleri de bağımsız aday oldular.

Son duruma göre bağımsız adaylar şu isimlerden oluşuyor;

Genel Teşkilat Sekreteri bağımsız adayı - Enver Şimşek

Genel Eğitim Sekreteri bağımsız adayı - Hüseyin Çumak

Genel Mev. ve Top. Söz. Sekr. bağımsız adayı - Aziz Oğuzhan Karaman

Gen. Basın ve Halkla İliş. Sekr. bağımsız adayı - Mehmet Zeki Akgün

ve

Gen. Basın ve Halkla İliş. Sekr. bağımsız adayı - Halil Kalemci

bağımsız aday oldular.

Günay Kayanın sunduğu liste ise şöyle;

Yönetim Kurulu Asil:


Genel Başkan - Günay Kaya

Genel Sekreter - Mustafa Özkaya

Genel Mali Sekreter - Hüseyin Öztürk

Genel Teşkilat Sekreteri - Sabri Kızılkaya

Genel Eğitim Sekreteri - Fatih Doğan

Genel Mev. ve Top. Söz. Sekr. - Murat Kalaylı

Gen. Basın ve Halkla İliş. Sekr. - Şahin Değirmen

Yönetim Kurulu Yedek:

Hayri Ünal

Mustafa Aktaş

Bayram Özmen

Dr. Muhammet Demirtaş

Cafer Bal

Cengiz Bostancı

Nail Süngü

Denetleme Kurulu Asil:

Hakkı Ünal

Selçuk Bora Yılmaz

Süleyman Hotaman

Denetleme Kurulu Yedek:


Erol Gökalp

Yusuf Şahinbaş

Süleyman Gök

Disiplin Kurulu Asil:

Şenal Taşkın

Hasan Demirtaş

Mustafa Pelit

Disiplin Kurulu Yedek:

Alim Sarıkaya

Mustafa Burkucu

Mehmet Uludağ

Mustafa AYGÜLün sunumuyla gerçekleştirilen Genel Kurulda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından divan heyeti oluşturuldu. Kongre, yoklama ve açılışın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Divan Başkanlığına Hasan Türkyılmaz seçilirken Divan üyeliğine;

Sırrı Yılmaz
Bahattin Demir
Yavuz Atçı
Suat Sezer

ve
Ahmet Kalkan  seçildiler.

Divan teşekkülünün oluşturulmasının ardından, Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya açılış konuşmasını yaptı.

KAYA; Toplumdan Aldığımız İlhamla sendikacılık yapıyoruz.

Günay Kaya, dünyayı dolaşarak kararlı, ilkeli duruşlarını sürdürdüklerini söyledi. Memur-Seni ve Toç-Bir-Seni sendikacılığın çağlayanı, coşkulu akan nehri olarak tanımlayan Kaya, ülke sorunlarına ve toplumun içerisine sokulmak istenen kamplaşmalara da değindi.

Kamplaşmayı ve toplum barışını koruyacak ve sağlamlaştıracak kurum olarak kendilerini gördüklerini belirten Günay Kaya, "Bu toplumda kamplaşmayı yok edecek, yakınlaşmayı, barışı ve kardeşliği tesis edecek yegane kuruluşlar, Memur- Sene bağlı sendikalardır. Çünkü biz ideolojik söylemlere göre değil, hepimizin ortak medeniyet değerlerimizden aldığımız ilhamla üyelerimizin ve insanlarımızın, milletimizin hak ve hukukunu, talep ve beklentilerini merkeze alarak sendikacılık yapıyoruz. Memur-Sen ve Toç-Bir-Sen, sadece bir kesimin değil, sağcının, solcunun, liberalin, muhafazakarın, sosyal demokratların, milliyetçilerin, velhasıl her partiye mensup çalışanlarımızın sendikasıdır" şeklinde konuştu.

"Toç Bir-Senimizi Memur-Sen camiasına kazandıran gayretleriyle sendikamızı kuran Kurucu Genel Başkanımız TEDGEM Genel Müdür Yardımcısı Sayın Osman ŞİMŞEK beye ve 20 kişilik kurucular kurulu üyelerine, önceki Genel Başkan Sayın Ali Cumhur TAŞKINa, sendikamıza hizmet etmiş, emek vermiş Yönetim Kurulu Üyelerimize, Şube, İl Başkanlarımıza, ismini sayamadığım isimsiz kahramanlarımıza, işyeri temsilcilerimize ve her zaman güçlü desteklerini arkamızdan esirgemeyen vefakar, cefakar, kadirşinas Toç Bir-Sen üyelerine sonsuz şükranlarımı sunmayı önemli bir kurumsal görev addediyorum" diyen Günay Kaya, konuşmasında sendikaya pek çok hizmetleri bulunan ve artık aramızda bulunmayan M. Akif İnan, Serdar Güllüoğlu, Remzi Şanlı ve Tahsin Sudayı Rahmetle andıklarını belirterek, yerlerinin kolay doldurulamayacağını söyledi. (Konuşmanın tam metni için tıklayınız)

GÜNDOĞDU; Korku devletinden medet umanların dayatmalarını bize dayatmayın!

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise, Toç Bir-Sen 4. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada önemli konulara değindi.

"Yetkili konfederasyon olana kadar üyelerimizin sorumluluğunu taşıyorduk, yetkili olduktan sonra, milyonlarca memurun sorumluluğu da bizim omuzlarımıza yüklendi" şeklinde konuşan Gündoğdu, "Toplu sözleşme hakkını ve talebimizi de yetkili olduğumuz yıl, daha cesurca haykırdık. Hükümete çağrımızı da yaptık; "Korku devletinden medet umanların dayatmalarını bize dayatmayın. Bir daha toplu görüşme yapmak istemiyoruz dedik. 2009 Toplu Görüşmelerinde, Toplu Sözleşme Çalıştayı yapılmasını kararlaştırdık" dedi.

Danıştayın ALESe başörtüsü ile girilmesini iptal kararını eleştiren Gündoğdu, bu kararın siyasi olduğunu ve referanduma evet diyenlerle hesaplaşma olduğunu bildirerek, "Buna hangi millet adına karar veriyorlar, bunu kabul etmek mümkün değil. Danıştayın bu kararı referandumda evet diyenlerle hesaplaşmadır. Anayasa Mahkemesinin yapısını düzenleyen yasada, Danıştay ve Yargıtaya, sizden büyük AYM var diyenlere bir gözdağıdır. Memur-Sen ise eğitimi bir hak olarak görüyor. Hiçbir yargı, başörtüsünü yasaklayamaz. Mecliste de, sosyal hayatta da serbest olmalıdır. Terörist başına bile haddini bildirmek için ayağa kalkmayanlar, başındaki örtüden dolayı haddini bildirmek için ayağa kalkanlar, ülkeyi düşürdükleri durumdan dolayı utansınlar. Bizim meclisten kovduğumuz Merve Kavakçı, yüzde 99u Hıristiyan olan ülkede ayakta alkışlandı. Dün, Ergenekonculara ev sahipliği yapanların bugün milletin ve özgürlüklerin yanında olmasını yadırgamıyorum. Bu kararı veren yargıçlar, örtülü anneleri, babaannelerini görünce acaba tanıma güçlüğü mü çekiyorlar" dedi.

Memur-Senin sendikal anlayışını da katılımcılarla paylaşan Gündoğdu, "İmralıya ya da Silivriye selam göndererek sendikacılık yapılacağını düşünen zavallılara karşı, çerçevesini devletin çizdiği sendikacılığa da, çerçevesi devlete karşı çizilen sendikacılığa da karşı duruş sergileyerek farklı bir ses olduk. Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz sözü, Memur-Sen için söylenmiş bir söz. Başkalarının ne yaptığına bakmaksızın, son bir yılda elde ettiğimiz başarıları milletimize anlatsak destanlar çıkar" açıklamasını yaptı.

AYDIN; Ülkemin sorunları çözülmedi

Toç-Bir-Sen 4. Olağan Genel Kurullarında konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Aydın ise, Türkiyede yıllardan buyana yaşanmakta olan sorunların hiç birisinin çözülmediğini ve AKP hükümeti döneminde derinleşerek devam ettiğini söyledi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Aydın, "Başörtüsü sorunu da dahil olmak üzere hiçbir sorun çözülememiş, aksine artarak devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Aydın, ülkemiz ve dünya kamuoyunda yaşanan sorunları dile getirdi. AKP iktidarının 9 yıldan bu yana Türkiyede iktidar olduğunu hatırlatan Aydın, sorunların bu partinin iktidarı öncesinden daha şiddetle devam ettiğini söyledi. Hiçbir sorunun çözülemediğini kaydeden Aydın, "Başörtüsü sorunu hala sıkıntılı olarak, derinleşerek devam ediyor. Katsayı zulmü devam ediyor. Hiçbir sorunu olmayan Kıbrıs bu hükümet döneminde bir sorun olarak görülüp gerçekten bir sorun haline getirilmiş ve bu sorun tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. İnsanlarımız, işletmelerimiz, devletimiz gırtlağına kadar borçlu hale getirilmiş, ülke kaynakları uluslararası şirketlere faiz olarak hortumlanmaktadır. Yoksulluk ve işsizlik artarak devam ediyor. Bütün stratejik kurumlarımız satıldı, ancak borçlarımız azalması gerekirken artmaya devam etmektedir. İşin daha vahimi ise bu sorunların derinleşmesini engellemeye dahi bir önlem alınmamasıdır" diye konuştu.

Sendikaların önemine de değinen Aydın, hakların elde edilmesi noktasında mücadelelerini sürdürmekte olan sendikaların desteklenmesi gerektiğini kaydeden Aydın, Saadet Partisi olarak kendilerinin de mücadelesi verdiklerini belirtti. Sendikal mücadelelerinin hak mücadelesi verdikleri oranda sendika olabileceklerine dikkat çeken Necmettin Aydın, "Türkiyenin sorunlarının çözümü noktasında ve emekçilerin haklarının alınması konusunda mücadelenizi sürdürdüğünüz sürece Saadet Partisi olarak sizleri desteklemeye ve yanınızda yer almaya devam edeceğiz. Sendikacılık alanında yeni bir çığır açan Memur-Sen, bu alanda bir milattır. Yalnızca memur sendikacılığında değil diğer bütün alanlarda mücadele vermekte olan sivil toplum örgütlerine örnek bir model oluşturmuştur" şeklinde konuştu.

Genel Kurul Protokol konuşmalarının ardından Tüzük Tadilat Komisyonunun kurulmasına geçildi. Genel Sekreter Mustafa Özkaya tarafından Faaliyet Raporu okundu. Ardından denetleme kurulu raporu okunarak ayrı ayrı müzakerelerle ibra edildi. Tüzük Tadilat Komisyonu Raporunun okunması ve tüzükte yapılacak değişikliklerin oylanmasını müteakiben, tahmini dönem bütçesinin belirlenmesi ve Yönetim Kurulunun harcama yetkileri ile Yönetim Kuruluna verilecek yetkiler görüşüldü. Dilek ve temennilerin ardından sona eren ilk gün çalışmaları Pazar günü yapılacak seçimlerle sona erecek.

 22 Ocak 2011 Cumartesi