TOÇ BİR-SEN HEYETİ BAKAN PAKDEMİRLİ’YE BAŞARILAR DİLEDİ
11 Temmuz 2018 Çarşamba 13:03Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkanlığında kurulan yeni kabinenin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli her iki bakanlıkta düzenlenen devir-teslim töreninin akabinde görevine başladı.
Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk ve Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı törende, Bakan Pakdemirli eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan görevi devraldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndaki törende konuşan Bakan Pakdemirli, "Çiftçiliği hakkıyla yapmaya kalktığınız zaman çok çok harcıyorsunuz, az az kazanıyorsunuz. İnşallah bu yeni dönemde üreticimizi, çiftçimizi ezdirmeden ama tüketicimizi de gıda enflasyonuna karşı koruyarak Türk tarımını iyi yerlere götürürüz" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndaki törende ise “Sayın Cumhurbaşkanımızın vurguladığı yerlilik ve millilik ekseninde tarım ve ormancılık politikalarımızı 2023'e, 2053'e, 2071'e inşallah taşıyor olacağız" diyen Bakan Pakdemirli; Türkiye'nin bereketli topraklarının ve nadir bitki örtüsüne sahip kaynakların verimli ve adil kullanımını sağlamak için çalışacaklarını belirtti.
Törenlerin ardından Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi tebrik etti. Öztürk; “Tecrübelerinizle tarım ve orman kanadında Sayın Bakanlarımız Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun başarılarının üzerine yeni başarılar ekleyeceğinize, hem tarım hem de orman sektörümüzü daha ileriye taşıyacağınıza inanıyoruz.
Tarım ve Ormancılık hizmet kolunun yetkili sendikası Toç Bir-Sen olarak bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Hem Tarım ve Ormancılık Bakanlığımızın hem de Bakanlığınızın ülkemiz, milletimiz ve çalışanlarımız için hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.