TOÇ BİR-SENden Helal Gıda ile İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

    TOÇ BİR-SEN Genel Merkezi kapılarını, sağlıklı ve helal gıda ..

01 Ocak 1970 Perşembe 02:00
TOÇ BİR-SENden Helal Gıda ile İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi


    TOÇ BİR-SEN Genel Merkezi kapılarını, sağlıklı ve helal gıda kullanımını yaygınlaştırmak ve insanları helal gıda hakkında bilinçlendirmek maksadıyla kurulan Gıda ve İhtiyaç Maddelerini Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES)ne ve ÇASGEM İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlarına açtı.

 GİMDES Helal Gıda Sertifikası Kurslarının Başkent Ankarada ki ayağı geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu yıl da TOÇ BİR-SEN Serdar Güllüoğlu Toplantı Salonunda yapıldı. Çok sayıda kursiyerin katıldığı kursta katılımcılara Helal Gıdanın İslamda ki Yeri ve Önemi, Helal Standart, Helal Sertifikalama, Helal Gıda Güvenliği, Helal Güvence Sistemi(HGS) hakkında Sertifika öncesi ve sonrası süreçteki uygulama bilgileri, Denetçilik Performansı ile Denetleme Prosedürleri ve Senaryoları hakkında geniş bilgiler verildi.
   Kursta ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) Başkanı İsmail Akbıyık tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda bir sunum yapıldı.  Akbıyık, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, onların iş yerlerinde karşı karşıya bulundukları mesleki riskler ve bunlarla ilgili alınması gerekli tedbirler konusunda bilgiler verdi.                                       
 
Helal Gıda Kursunda eğitim gören kursiyerler, kurstan oldukça faydalandıklarını, helal gıdanın sadece İslami açıdan değil sağlıklı nesiller yetişmesi açısından da çok önemli olduğunu, helal gıdanın yanı sıra sağlıklı ve temiz ürünlerin de ne denli önemli olduğunu bilicine vardıklarını belirttiler.