TOÇ BİR-SEN Genel Başkanı Günay Kaya, Çorumda "Yeni Türkiye Yolun..
01 Ocak 1970 Perşembe 02:00TOÇ BİR-SEN Genel Başkanı Günay Kaya, Çorumda "Yeni Türkiye Yolunda Cumhurbaşkanlığı Seçimi" konulu bir konferans verdi.
Memur Sen Genel Başkan Vekili ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, vatana ihanet etmekten idam edilen Menderesin son sözünün hayata gözlerimi yumacağım şu anda büyük milletime Allahtan ebedi saadetler diliyorum olduğunu hatırlattı.
Çorum Milli İrade Platformu tarafından yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde "Yeni Türkiye Yolunda Cumhurbaşkanlığı Seçimi" konulu bir konferans düzenledi. Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonunda yapılan konferansa Memur Sen Genel Başkan Vekili ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Memur Sen İl Başkanı Ahmet Saatcı, Toç Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şahin Değirmen, AK Parti İl Başkan Yardımcı Memduh Akbaş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Eflaz Ermiş, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Erol Kavuncu, Toç Bir-Sen Çorum Şube Başkanı Yusuf Şahinbaş, çeşitli sivil toplum kuruluşların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
İsraile "One Minute" diyebilenlerin yanında olduklarını ifade eden Memur Sen Genel Başkan Vekili ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, meselenin AK Parti meselesi olmadığını, bu milletin batıya karşı onurunu, izzetini yeniden hatırlama meselesi olduğunun altını çizdi.
27 Nisan e-muhtırasından sonra erken seçime gidildiğini hatırlatan Kaya, "Millet neyin arkasındaydı; Onurunun, izzetinin, şerefinin arkasındaydı. Millet artık değişim istiyordu, bölüşüm istiyordu, kalkınmak istiyordu ve Türkiye artık kabuğunu kırmak zorundaydı. Bunun için çok küçük bir azınlık hariç sağcısı-solcusu bunun arkasında olduğunu gösterdi" diye konuştu.
Konferans Memur Sen Genel Başkan Vekili ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kayanın soruları cevaplandırmasının ardından sona erdi.
Konferans, Toç Bir-Sen Çorum Şube Başkanı Yusuf Şahinbaşın açılış konuşmasıyla başladı. Konferansta konuşan Memur Sen Genel Başkan Vekili ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Menderesin idam edilmesinin, Menderesin önünü kesmeden öte, top yekun milletin ve devletin önünü keserek, milleti, devlet ve ülke üzerinde hesap kitap yapan dış mihrakların koridorunu araladığını ifade etti."1983de yapılan seçimlerde rahmetli Turgut Özal değil de başkası seçilseydi bu ülkenin hali ne olurdu" diyen Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Özal zamanında ülkenin altyapısı ile güçlenmeye başladığını dile getirdi.
Kaya, 1974 yılında Boğaz Köprüsü yapılırken bir grubun çıkıp "bu köprüyü yapmayacaksınız" diyerek ülkeyi emperyalist güçlere muhtaç etmeye çalıştıklarını belirtti. Türkiyenin 2002 yılında yapılan seçimlerden sonra güçlenerek artık Bosnaya kayıtsız kalmadığı için, Kafkaslara sırtını dönmediği için Avrupanın bundan rahatsız olmaya başladığını söyleyen Kaya, "Birisi çıkıyor, ABDnin ve Avrupanın ileri köpeği İsraile One Minute diyor ve onurunu çiğniyor. İşte Avrupanın Recep Tayyip Erdoğana düşman olması bunun içindir" dedi.
Milletin artık ayağa kalmasının vaktinin geldiğini vurgulayan Kaya, ülke meselelerine, ANAP meselesi gibi, Doğru Yol meselesi gibi, AK Parti meselesi gibi, Tayyip Erdoğan meselesi gibi bakmanın yanlış olacağını ifade ederek, "Bu millet Menderesin arkasında durmadı, bu millet Özalın arkasında durmadı. Bizler Memur-Sen olarak körü körüne birilerinin arkasında durmuş değiliz. Biz bu milletin değerleriyle, medeniyeti ile buluşmasından yanayız. Biz bu ülkenin batı gibi kalkınmasından yanayız, biz bu ülkenin askeri gücünün, güçlü bir ekonomik yapısının, güçlü bir siyasal yapısının, istikrarının, güveninin olmasından yanayız. Türkiyenin rol alan değil rol veren bir ülke olmasından yanayız. Kim bunları yapıyorsa biz onun arkasındayız" şeklinde konuştu.İsraile "One Minute" diyebilenlerin yanında olduklarını ifade eden Memur Sen Genel Başkan Vekili ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, meselenin AK Parti meselesi olmadığını, bu milletin batıya karşı onurunu, izzetini yeniden hatırlama meselesi olduğunun altını çizdi.
27 Nisan e-muhtırasından sonra erken seçime gidildiğini hatırlatan Kaya, "Millet neyin arkasındaydı; Onurunun, izzetinin, şerefinin arkasındaydı. Millet artık değişim istiyordu, bölüşüm istiyordu, kalkınmak istiyordu ve Türkiye artık kabuğunu kırmak zorundaydı. Bunun için çok küçük bir azınlık hariç sağcısı-solcusu bunun arkasında olduğunu gösterdi" diye konuştu.Konferans Memur Sen Genel Başkan Vekili ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kayanın soruları cevaplandırmasının ardından sona erdi.
TOÇ BİR-SEN Genel Başkanı Günay Kaya, "Yeni Türkiye Yolunda Cumhurbaşkanlığı Seçimi" konulu konferans için gittiği Çorumda tarım-ormancılık hizmet koluna bağlı kurumları ziyaret etti.
Gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında Çorum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş makamında ziyaret edildi. Ziyarete TOÇ BİR-SEN Genel Başkanı Günay Kaya ve Genel Başkan Yardımcısı Şahin Değirmen, Memur Sen İl Başkanı Ahmet Saatçi, Diyanet-Sen Şube Başkanı Ali Yıldız, Çorum Bitkisel Üretim ve Sağlığı Şube Müdürü Süleyman Toğrul, Tarımsal Alt Yapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Vasfi Dolak, Toç Bir Sen Şube Başkanı ve aynı zamanda Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Yusuf Şahinbaş katıldı.Genel Başkan Günay Kaya, Genel Başkan Yardımcı Şahin Değirmen, Çorum Şube Başkanı Yusuf Şahinbaş ile Şube Yönetim Kurulu üyeleri, Çorum Orman İşletme Müdürü Sayım Orhan Çatalçam ve Çorum Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Hakan Körpınarı da makamlarında ziyaret edip, yeni görevlerinin hayırlı olması ve başarılarının devam etmesi temennisinde bulundular.
Heyet ayrıca MEMUR-SEN Çorum İl Başkanlığına da ziyaret gerçekleştirdi.