Yalçın, Toç-Bir-Sen 25. Başkanlar Kurulu’nda Konuştu

Toç-Bir-Sen’in 25. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’na katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yoğun katılımın sağlandığı programda birçok konuda önemli mesajlar verdi.

19 Ekim 2015 Pazartesi 17:15
Yalçın, Toç-Bir-Sen 25. Başkanlar Kurulu’nda Konuştu

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “9 yıl masadan eli boş dönenlerin, bugün kazanımlarımıza söz ederken dili çok dönüyor. Sakın bunlara aldırmayın. Tarih bir toplu Sözleşmeye imza attınız, 28 Şubat’da bin yıl sürecek diyerek tehdit savuranların pabucunu 10 yılda dama attınız. Bunun için sizi yürekten kutluyorum” dedi.

Toç-Bir-Sen’in 25. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’na katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yoğun katılımın sağlandığı programda birçok konuda önemli mesajlar verdi.

9 YIL MASADAN ELİ BOŞ DÖNENLERİN, BUGÜN DİLİ ÇOK DÖNÜYOR

Memur-Sen’in 3. Dönem Toplu Sözleşme’de elde ettiği kazanımları itibarsızlaştırmak isteyenlere sert tepki gösteren Yalçın, “Sancıları çoğalacak. Bizim olan bitenden haberdar olmamız gerekiyor. Bu ülkeye kazandırmak bizim birinci görevimiz. Dünya mazlumlarına umut vermek bizim görevimiz. Bu ülkeye sendikal anlamda yasaklar geldiğinde 9 yıl masaya oturup ilaç niyetine kazanım almayan, masadan eli boş dönenlerin, bugün Memur-Sen’in kazanımlarına dudak burkarak, dilleri çok dönüyor. Sakın bunlara aldırmayın. Siz tarihi bir Toplu Sözleşmeye imza attınız, 28 şubatta bin yıl sürecek diyerek tehdit savuranların pabucunu 10 yılda dama attınız. Bunun için sizi yürekten kutluyorum. Bütün kazanımların altında yerimiz, terimiz ve imzamız vardır, bundan emin olun” diye konuştu.

TEZGAHLARI BOŞA ÇIKARAN TEŞKİLATA SELAM OLSUN

Memur-Sen’in sadece kuruş sendikacılığı değil, duruş sendikacılığı yaptığını belirten Yalçın, bugüne kadar hak ve adalet mücadelesinde önemli yol kat ettiklerini belirterek, “Memur-Sen, 8 yıllık kesintisiz eğitimi milli güvenlik kurulu kararlarıyla tahkim edenlerin, 12 yaşına kadar cami kapısını yasaklayan, çocukların bu ülkede dinle bağı olmasın tuzağını kuranların, Milli güvenlik dersiyle biri bizi gözetliyor kamerasıyla okulları baskı altına alanların, üniversite kaplarını çile haneye dönüştüren, çocukların ağzından burnundan getiren, katsayı tuzağı kuranların tamamının tezgahını boşa çıkaran teşkilatın adıdır” şeklinde konuştu.

Konuşmasını Memur-Sen teşkilatının kol kola olduğunu ifade ederek sürdüren Yalçın, “Birler alt alta olursa, toplamı üç eder, ancak birler yan yana, kol kola ve omuz omuza olursa yüz on bir eder ve daha güçlü, daha diri ve daha etkili olurlar. İşte Memur-Sen teşkilatı da böyledir ve böyle olmayı da sürdürecektir” diye konuştu.

1 MİLYON ÜYE HEDEFİYLE GÜVENLİ YARINLARA

Herkes için kazanan teşkilatın, bir sendikal duruşun, herkesi kazanabileceğinden hareketle 'Öncü medeniyet, güçlü sendika, büyük Türkiye ve 1 milyon üye' diyerek yola revan olduklarını vurgulayan Yalçın, Sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kol kola girmeye, 1 milyon sayısına en kısa zamanda ulaşmaya var mısınız? Sendikacı olmak topyekun ayağa kalkmaktır. Bir ay içerisinde 7 ekiple 81 ilde, teşkilatımızla ve üyemizle buluşmak, sendikamıza yeni halkalar eklemek, yeni birleri yan yana dizebilmek, 111'i, 1 milyon 111 bin yapabilme yolculuğumuzu teşkilatımızla paylaşmak için yola çıktık ve Bismillah dedik. Bütün sendikalarımız bu uğurda üzerine düşenin en iyisini yapacak ve Mayıs ayında hedefimize ulaşmış olacağız.”

Yalçın konuşmasını bütün teşkilatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılım sağlayacağı hafta sonu yapılacak olan “Memur-Sen Vefa Buluşması’na” davet ederek noktaladı.

Yalçın’a, Toç-Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Özkan tarafından, Antalya Expo 2016'nın simgesi “Şakayık Çiceği” tablosu hediye edildi.