ZOR GÜNLERİ AŞACAK, YARALARIMIZI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ

ZOR GÜNLERİ AŞACAK, YARALARIMIZI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ

20 Şubat 2023 Pazartesi 18:09
ZOR GÜNLERİ AŞACAK, YARALARIMIZI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ

Toç Bir-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz merkez üssü Kahramanmaraş olan asrın depreminin ardından afetzede kardeşlerimizin acılarını paylaşmak, yaralarına merhem olmak, insani yardım faaliyetlerine katılmak ve teşkilatımızca yürütülen yardım çalışmalarını koordine etmek için bölgeye gittiler.

Genel Başkan Hüseyin Öztürk, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Sabri Kızılkaya ve Ayhan Akdeniz, yüzyılın afetiyle sarsılan Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye, Hatay, Adıyaman ve Malatya’da temaslarda ve incelemelerde bulundular.

Toç Bir-Sen Heyeti; iki büyük deprem felaketinin ardından yaraların sarılmaya çalışıldığı, sadece canların değil, umutların ve hayallerin de yarım kaldığı deprem bölgesindeki vatandaşları, Tarım – Ormancılık Hizmet Kolu’na bağlı kurumlarda görev yapan çalışanları ve arama kurtarma çalışmalarına katılan Sivil Toplum Kuruluşlarını ve bölgede gönüllü olarak yardım çalışmalarına katılanları ziyaret etti.

ADANA-OSMANİYE-İSKENDERUN

Bu kapsamda Genel Başkanımız Hüseyin Öztürk, Genel Başkan Yardımcılarımız Sabri Kızılkaya ve Ayhan Akdeniz, Adana Şube Başkanları Ahmet Ayyıldız ve Gürdal Ersoy ile ekipleri ile birlikte ilk olarak yaraların sarılmaya başlandığı ve hayatın yavaş yavaş normal akışına döndüğü Adana’da, ardından Osmaniye ve İskenderun’da temaslarda ve incelemelerde bulundular.

Depremde hayatını kaybeden Osmaniye İl Başkan Yardımcısı Özkan Bayrak ile Adana 2 Nolu Şube eski Başkan Yardımcısı Hamit Kılıçarslan için taziye ziyareti gerçekleştirdiler.

HATAY

Genel Başkanımız Hüseyin Öztürk başkanlığındaki heyet, Hatay’da Şube Başkanımız Ali Büyükbaş ve teşkilat mensuplarıyla bölgedeki durum ve yardım çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundular, ardından Tarım- Orman Hizmet Kolunda görev yapan ve il dışından gelerek koordinasyonda görev alan çalışanları ziyaret ettiler.

Depremin ilk anından itibaren bölgeye gelerek koordinasyonu sağlayan Orman Genel Müdür Yardımcıları ve ekipleri, Bölge Müdürü, Bölge Müdür Yardımcıları ve  ekipleri ile İl Müdürlerinin yer aldığı ekiplerin çalışmalarına katılarak insanüstü başarı ve fedakarlıkları için teşekkürlerini ilettiler.

Depremde hayatını kaybeden Hatay Şube Sekreteri Yılmaz Kalkan, eşi ve oğlu, Şube Yedek Yönetim Kurulu üyesi Orhan Bulut ve çocuğu ile Islahiye Tarım İlçe Müdürlüğü İşyeri Temsilcisi Mehmet Demir için ailelerine taziye ziyaretinde bulunan Genel Merkez Yönetim Kurulumuz, üzüntülerini ifade ederek Toç Bir-Sen olarak maddi ve manevi olarak daima yanlarında olduklarını belirttiler.

KAHRAMANMARAŞ

Teşkilat mensuplarımızdan da çok sayıda kayıp verdiğimiz afetin merkez üssü Kahramanmaraş’ta Tarım ve Orman birimlerimizin arama-kurtarma ve yardım çalışmalarını birlikte yürüttükleri AFAD, Türk Kızılayı ve diğer STK’ları ziyaret edildi. Kahramanmaraş’ta Genel Başkanımız Hüseyin Öztürk ve Genel Başkan Yardımcılarımıza, Şube Başkanları Duran Kömür ve Mehmet Kırlar eşlik etti.

Bölgede yardım çalışmalarına katılan; Kayseri, İstanbul ve Kahramanmaraş Tarım Orman İl Müdürleri, Bölge Müdürlüğü çalışanları, gönüllü olarak bölgeye gelen tarım-orman çalışanları ile Toç Bir Sen Akademi gençlerini ziyaret ederek çalışmalar, bölgede ihtiyaç duyulan yardım malzemeleri ve yapılacaklar hakkında istişarelerde bulunuldu.

Geceyi bölgede kurulan çadırkentte depremzedelerle birlikte geçiren Genel Başkanımız Öztürk ve Genel Başkan Yardımcılarımız Kahramanmaraş’ın ardından Adıyaman’a hareket ettiler.

 

ADIYAMAN

Toç Bir-Sen Heyeti afetin büyük bir yıkıma neden olduğu Adıyaman’da da Şube Başkanımız Faysal Ünsal’ı, teşkilat mensuplarımızı ve bölgede çalışma yapan sivil toplu kuruluşlarını ziyaret ettiler.

Depremde vefat eden; Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mahmut Nedim Baybatmaz’a, teşkilat mensuplarımıza ve vatandaşlara baş sağlığı, yaralılara ise geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Genel Başkanımızı Hüseyin Öztürk; “Memur-Sen ve Toç Bir-Sen olarak afetin ilk gününden itibaren tüm gücümüzle, milletimizin, depremzede kardeşlerimizin yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz. Gün birlik olma, yaralarımızı hep birlikte sarma günüdür. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır, yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz.

İlk günden bugüne kadar bölgede enkaz arama-kurtarma ve yardım çalışmalarına katılan, soğuk, uykusuzluk, açlık nedir bilmeden canla başla çalışan Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanlarımıza, Memur-Sen ve Toç Bir-Sen Teşkilatımıza- üyelerimize, STK’larımıza ve gönüllülerimize yürekten teşekkür ediyorum.

Rabbim ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden muhafaza buyursun” dedi.

MALATYA

Toç Bir-Sen Heyeti, depremin yıkıcı etkisinin büyük olduğu Malatya’da da temaslarda ve ziyaretlerde bulundular. Şube Başkan Yardımcısı Malatya Şube Başkan Yardımcısı Serdar Taş ile birlikte Malatya’daki sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra teşkilat mensuplarını da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Genel Merkez Yönetimi yürütülen çalışmalar ve yapılacaklar hakkında istişarelerde bulundular.

 

TOÇ BİR-SEN TARAFINDAN, AFETİN YAŞANDIĞI BÖLGELERDE DEPREMZEDE VATANDAŞLAR İÇİN KURULAN ÇADIRLAR